Младежи от клубове по водни спортове в два украински града

...
Младежи от клубове по водни спортове в два украински града
Коментари Харесай

Ученици от Украйна гребат в Дунава край Видин

Младежи от клубове по водни спортове в два украински града - Виница и Николаев към този момент упражняват във Видин. Те са изпратени са от родителите, дружно с техните треньори, с цел да са надалеч от войната.

Спортистите доближават до Видин с посредничеството на олимпийския първенец по кану от Украйна Юрий Чебан. Насочват ги точно към Видин, тъй като в града има гребна база, изяснява треньорът Сергей Маторни. Родителите са поверили в ръцете на треньорите 25 деца, чакат се още млади спортисти, подгонени от войната да дойдат в крайдунавския град. Засега не е ясно какъв брой време учениците ще останат в България, само че когато войната отмине ще се върнат в родината си. Деца “та са сред 5-и и 11 клас, прецизира Стефан Илиев от клуба по водни и гребни спортове " Бонония ".

В момента всички наши лодки на клуба. Младите спортисти упражняват до обяд. Пусната е и моторница във вода поради украинските възпитаници. Двадесетте лодки и всичко, от което имат потребност в гребната база, може да се употребява безплатно, съобщи Илиев, представен от Радио Видин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР