Младежи, лишени от родителска грижа, помагат на деца, които имат

...
Младежи, лишени от родителска грижа, помагат на деца, които имат
Коментари Харесай

Младежи, лишени от родителска грижа, помагат на деца с тяхната съдба

Младежи, лишени от родителска грижа, оказват помощ на деца, които имат тяхната орис или са от обществено слаби фамилии. Големите ще подаряват на дребните знанията си в специфичен образователен център.

Соня и Балия са част от екипа на образователен център " Младежи ". Освен това са ученички в 12-ти клас, които живеят в преходното жилище в столичния квартал " Горна баня ".

Преди да дойдат тук години наред са живели в институции. Соня оказва помощ на децата с уроците по британски и мечтае да стане боен, а Балия преподава изобразяване и желае да се занимава професионално със спорт.

„ Цял живот мен са ме учили на доста неща, желая да предам същото, на което са ме учили и мен”, споделя Балия Борисова.

Освен, че преподават двете девойки научават и нови неща.

Идеята за основаването на образователния център е пристигнала от екипа, който ръководи преходното жилище, само че всички девойки и момчета в него незабавно са се запалили.

„ До този миг, когато са растяли, те не са били поставяни в роля на водещ в някаква обстановка, да дефинира обстановката, да е водач в нея, а това също е умеене, което в обществото е доста необходимо”, съобщи Христина Иванчева, шеф на преходното жилище.

Амбицията на младежите е в образователния център скоро да бъде открита занималня, в която да оказват помощ на децата и с домашните.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР