Младежи и настоящи ученици, които са със специални образователни потребности,

...
Младежи и настоящи ученици, които са със специални образователни потребности,
Коментари Харесай

Ученици искат валидиране на знанията им, за да изкарат шофьорски книжки

Младежи и сегашни възпитаници, които са със специфични просветителни потребности, желаят да се явят на изпити за тапия, с цел да получат шофьорски книжки. Право да валидират знанията си им дава законът за учебното и предучилищното обучение, само че това основава проблеми на преподавателите. За това алармираха шефове на русенски учебни заведения.

В учебно заведение „ Ангел Кънчев " към този момент четирима родители на възпитаници на ресурсно подкрепяне са поискали децата им да се явят пред изпитна комисия за тапия. Единият от тях е 18-годишен юноша в седми клас. Директорът Енчо Енчев изясни, че след довеждане докрай на избран стадий от образованието си, те получават единствено уверение, с което не могат да се явят на шофьорски курсове. Според законовите промени кандидат-шофьорите би трябвало да имат приключен 10 клас. Затова макар натовареното си всекидневие, учителите са почнали процедурите за валидиране.
Енчо Енчев - шеф на ОУ „ Ангел Кънчев ": Проблемът идва, в случай че валидирането е несполучливо. Тогава родителят, е казано в закона, има право още веднъж да изяви предпочитание детето да се яви за валидиране и по този начин до безконечност.
Вероятността това да се случи е огромна, защото учениците би трябвало да усвоят огромен размер образователен материал. Затова шефовете упорстват валидирането на знанията да се регламентира.
Енчо Енчев - шеф на ОУ „ Ангел Кънчев ": В рамките на две сесии - едната през септември, другата през февруари.
Сдружението на шефовете е изпратило предлагането си в просветителното министерство и чака решение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР