Младежи бяха измъкнати, след като прекараха няколко часа, закъсали в

...
Младежи бяха измъкнати, след като прекараха няколко часа, закъсали в
Коментари Харесай

Измъкнаха закъсали младежи, правили си екшън на пътя между Бузлуджа и Шипка

Младежи бяха измъкнати, откакто прекараха няколко часа, закъсали в преспите на пътя сред Бузлуджа и Шипка.

Новината първи разгласи инж. Михаил Рашков - шеф на дирекция " Поддръжка на пътната инфраструктура " в АПИ пред Българска национална телевизия.

„ В 4:00 часа сутринта 8 момчета и едно момиче сред Бузлуджа и Шипка, където е затворен пътя, само че те са тръгнали да си вършат някакъв екшън и са закъсали в преспите. От там полиция, пожарна и пътната работа и сега ги вадим. Не са бедстващи, само че това е безконтролно отношение ", разяснява инж. Рашков.

По-късно от АПИ пуснаха известие за спасението на младежите, а също по този начин и от Министерство на вътрешните работи. Спасителните екипи са стигнали до тях малко след 9 часа, откакто е бил разчистен пътят.

По-късно стана ясно и какво тъкмо се е случило. Младежите от Раднево решили да се разходят по заснежения път сред връх Шипка и връх Бузлуджа, в посока хижа " Тинтява ", който по това време на година е затворен за всички транспортни средства.

След като попаднали измежду преспите, младежите се обадили на родителите на един от тях и поискали помощ.
Родителите се отправили към младежите с персоналния си автомобил, само че също закъсали в преспите. Така общо 10 души имали потребност от помощ - двама възрастни и 8 младежи - 7 момчета и едно момиче, споделя " Нова телевизия ". В последна сметка след няколкочасова интервенция, всички са избавени и към този момент.

Вероятно на родителите на учениците ще бъде наложена санкция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР