Младеж ще изтърпи 18 години "лишаване от свобода" за опит

Младеж ще изтърпи 18 години "лишаване от свобода" за опит ...

Младеж ще изтърпи 18 години лишаване от свобода за опит за убийство.


Младеж ще изтърпи 18 години "лишаване от свобода" за опит за убийство, обяви Добричкият окръжен съд в публично заседание наказанието за Стивън С. Деветнайсетгодишният мъж първоначално ще търпи присъдата при строг затворнически режим.

Съдът призна младежа за виновен, че през нощта на 12 август 2017-а е влязъл в дома на 79-годишен мъж в добричкото село Росица и му е нанесъл множество силни удари по главата и тялото. Стивън С. търсил пари в къщата, но като не открил, взел от масата две кутии с цигари, едната от които била почти празна.

На сутринта възрастният мъж е бил открит от свой родственик паднал на пода - окървавен и неконтактен. В много тежко състояние пострадалият е откаран в болница и оцелял само благодарение на оказаната му навреме високоспециализирана медицинска помощ, според съдебната експертиза. Мъжът се възстановявал в хоспис, където, докато течало досъдебното производство, починал от внезапна сърдечна смърт.

Съдът уважи гражданските искове на двамата наследници на починалия - в размер на 2400 и 3799 лева, за причинените имуществени вреди.
Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд във Варна в срок от 15 дни.
 

Източник: novini.bg