Младеж от Враца се нуждае от помощ, за да живее.Калин

...
Младеж от Враца се нуждае от помощ, за да живее.Калин
Коментари Харесай

Никой не го интересува за това болно момче, което иска да живее

Младеж от Враца се нуждае от помощ, с цел да живее.

Калин Иванов е на 19 години и е с диагноза " Левкемия ". Онкологичното заболяване се развива бързо. То може да се лекува в Турция, само че за това на момчето и фамилията му са нужни 100 000 $. Тази сума обаче е непостижима за околните на Калин.

Всеки ден в болничното заведение му коства 1000 лв.. Момчето има потребност от финансови средства за трансплантация на стволови кафези.

Преди дни е бил проведен благотворителен концерт за Калин. Събитието обаче не е протекло съгласно упованията на уредниците, макар че концертът е промотиран съществено в обществените мрежи и посредством плакати, залепени из Враца.

Светският кореспондент Борислав Борисов споделя в персоналния си Facebook акаунт, че той е трябвало да бъде водещ на събитието. Борисов споделя, че доста български реализатори са били поканени да пеят на концерта в поддръжка на Калин, само че те го отсвирили - не отговаряли на известия в Инстаграм, а мениджърите им тотално отказвали. 

Организаторът на събитието е отправил питане към 150 български известни персони и единствено две от тях са се отзовали, а няколко са отговори с " Не ".

" Това е майка България! ", написа Борислав Борисов в мрежата. Репортерът споделя още, че само 30 индивида са участвали на концерта.



Снимка от благотворителния концерт.

" При това с плакати из целия град и хората са осведомени с диагнозата на Калин. Никой не го интересува болно момче, което желае да живее. В събота се яде и пие. Никой не желае да си прецаква почивния ден с излизане... А Калин е в Турция и има потребност от нас. Разчита на хората! Беше с зараза на белия дроб и висока температура. Бори се да живее. Само на 19 години е ", добавя Борисов.

Светският кореспондент допуска, че в случай че на събитието са присъствали реализатори от поп фолк жанра, е щяло да има забележителен интерес. Такива реализатори са били поканени, някои от тях са отказали, а други даже не са дали отговор на запитването.

" И да искаш да вкараш поп-фолк актьори - няма по какъв начин. Ако беше пристигнала Галена, дали щеше да е празно? Само запитвам. И нямам нищо срещу поп-фолка, а единствено против това опорочено мислене, дето би трябвало да се слуша чалга или да се яде или пие, другояче не ме брой.

Иначе доста спонсори бяха дали питиета - сокчета и то доста вкусни. Имаше прелестна коледна декорация, имаше и хапки и сладки неща. Организаторите се бяха постарали доста - с цялото си сърце оказват помощ на Калин да се оправи… Но оправия в сърцата на хората няма… ", признава Борисов.

Борислав споделя още, че е приказвал с бабата на Калин.

" Много е тежко… 100 000 $ за възможна интервенция и по-късно до момента в който е в реанимация по 3000 $ дневно. Общо 350 000 лв. им трябват, с цел да може Калин да живее ", прибавя репортерът.

Очевидно помощ от българските звезди не може да се желае, безапелационен е Борисов. " Затова ние би трябвало да помогнем. Всеки с каквото може - 1-2-5-10 лева… Всеки, който има парички - дано подари. Представете си, че това е вашето детенце или ваш родственик и се бори за живота си. Няма ли да желаете с цялото си сърце хората да ви оказват помощ. Затова помогнете и вие. Ако имате опция! ", добавя той.

" Създадохме Револют сметка. Цъкате на линка и ви изпраща в приложението и с 1 бутон дарявате сумата, която решите. И с цел да не се чудите на кой е революта. Това е момичето, което е сърцето на акцията и провежда всичко. Може да ѝ пишете във фейсбук - Iva Moto ", написа Борислав.

Това е линкът за Револют:  

ВАЖНО: За тези, които не могат да дарят с Револют - отваряте приложението и в прехвърлянията пишете ivelinmpiu и ви излиза името на момичето, което провежда акцията! Вие си избирате какъв брой да дарите.

Още значимо инфо за Револют. Трябва първо да заредите сметката си в Револют и тогава тези пари да ги прехвърлите към различен Револют. Не можете с празна сметка в Револют да прехвърлите пари с вашата дебитна карта.

Например: Ако желаете да изпратите 50 лв., трансферирате с дебитната ви карта 50 лв. към Вашия револют и тогава от вашия револют трансферираните пари ги пренасочвате към сметката на Калин.

Изполвайте приложението, в случай че с линка през браузера не става.

Можем да подкрепим Калин и по следните способи:

Банка: Алианц Банк България
IBAN: BG12BUIN95611000699726
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Калин

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР