Младеж от село Марикостиново, пострадал при сбиване, е приет за

...
Младеж от село Марикостиново, пострадал при сбиване, е приет за
Коментари Харесай

Петрички лекари размотават абитуриент, ранен в двойно меле (СНИМКА)

Младеж от село Марикостиново, потърпевш при сборичкване, е признат за лекуване в благоевградска болница, откакто бил размотаван от петрички лекари. За това се оплака 18-годишният Илия Чавдаров. Ето какво описа той пред struma.bg :

„ На 31 май вечерта моят другар Димитър Беков ми се обади, че бил засечен с лекия си автомобил от трактора на четирима кравари. Тръгнахме натам с две коли 7-8 момчета да забележим какво става. Стигна се до препирня и сборичкване, при което бях удрян с арматурно желязо по тялото от Мартин и татко му Георги. След като всичко завърши, отидох до Спешния център в Петрич, бяха ми направени фотоси на рентгена от дежурния доктор, който ми предложи да преспя в болничното заведение, само че аз отхвърлих.

Тръгнах си за у дома и още на влизане в селото видяхме няколко коли, които ни причакаха до читалището. От тях слязоха същите хора, с които се сбихме, като беше пристигнал и шурей му на Мартин – Стоян. Заградиха ни и още веднъж се стигна до пердах, който беше още по-жесток. От адреналина не съм усетил болката, само че през идващите дни окото ми посиня, гърдите ме боляха и започнах да плюя кръв. Изплаших се да не би да имам счупени ребра и в понеделник, 5 юни, с майка ми отидохме на доктор при доктор Попов. Той ми сподели да му донеса документите от приемния блок на петричката болница, само че когато отидох да ги потърся, служителката ми сподели, че не може да ги откри.



Д-р Попов написа здравно удостоверение и ме изпрати в отделението по хирургия. Там обаче доктор Стоянов, откакто прочете документа, сподели, че той не е очен доктор и нямат здравна пътека за насинено око. Оказа се, че била сбъркана пътеката.
Тогава с майка ми тръгнахме за Благоевград и при чекирането се оказа, че аз се повеждам на лекуване в петричката болница”, описа Илия Чавдаров, който най-после бил признат в благоевградска болница.

Възмущение от държанието на петричките медици изрази и майка му, която е читалищен активист: „ Когато в Благоевград ни споделиха, че той се води на стационарно лекуване в петричката болница, се разплаках. Защото там ни споделиха, че той се е отказал да постъпи в болница. Отчаяна съм, тъй като преди всичко са парите от Здравната каса, а не грижата за пациента. Това дете се нуждаеше от лекарско наблюдаване, храчеше кръв. Добре че ни одобриха в болница ПУЛС “, сподели майката, която съобщи, че ще се съветва с юрист по какъв начин да отбрани правата си.

За благополучие синът й няма съществени контузии. След двуразовото сборичкване той е подал тъжба в полицията против биячите. Жалба има и против него от тяхна страна. Той не има намерение да се занимава повече с тях, защото желае да продължи образованието си в чужбина.
„ Завърших петричката гимназия и таман се прибрахме с класа от остров Корфу, стана случката. Аз нямам желание да ги осъждам, макар че те изопачават нещата. Искам да изучавам в Шотландия за фитнес инструктор “, съобщи Илия Чавдаров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР