Младеж на 20-годишна възраст, последовател на религиозната общност "Свидетели на

...
Младеж на 20-годишна възраст, последовател на религиозната общност "Свидетели на
Коментари Харесай

20-годишен рискува да загуби живота си заради религиозни съображения

Младеж на 20-годишна възраст, почитател на религиозната общественост "Свидетели на Йехова ", е изпаднал в сериозно положение. Случаят е от испанския град Уеска, провинция Арагон, осведоми "El Pais ".

Момчето е било признато в болничното заведение за планувана интервенция, след която обаче развил изострен перитонит и лекарите били принудени да го слагат в изкуствена кома. Наложило се незабавно преливане на кръв, само че поради декларация на пациента, подписана персонално от него преди постъпването му в лечебното заведение, това нямало по какъв начин да се случи. Според младежа преливането на непозната кръв в тялото му е в контраст на религиозните му убеждения и това би уязвило "религиозната му независимост ".

Съдът отхвърля да предприеме дейности по случая с претекста, че пациентът е пълновръстен и изцяло е съзнавал своите дейности. Въпреки това родителите на момчето и лекарският екип са решени да продължат да търсят законови способи да спасят живота на 20-годишния юноша преди да е станало прекомерно късно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР