Младеж на 19 години загина на железопътен мост в столичния

...
Младеж на 19 години загина на железопътен мост в столичния
Коментари Харесай

Момче загина при опит за селфи на ж.п. мост

Младеж на 19 години почина на железопътен мост в столичния квартал " Дружба " при опит за рисково селфи, съобщи Българска национална телевизия. Линейката е пристигнала за 8 минути, само че момчето е починало на място. Свидетели на нещастието са две негови приятелки.

Инцидентът е станал към 3 часа след среднощ. Момчето и двете девойки са се качили на остарелия железопътен мост в " Дружба ". Знае се, че те са опитвали да си създадат ефектни фотоси и селфита върху изоставената структура, когато момчето е изгубило равновесие и е поляло надолу.

Сигналът към " Бърза помощ " е подаден в 03:35 ч. Веднага е изпратена кола за спешна помощ, която е пристигнала на осмата минута, само че незабавният екип единствено е съумял единствено да установи, че момчето е умряло. Все още не е ясна точната причина за гибелта на младежа. Първоначалната информация е за височинна контузия , само че на място екипът е установил и следи от тежки изгаряния.

Изоставеният железопътен мост се намира покрай пътя за летището. Той е мъчно наличен, само че не и обезопасен. Мястото даже и денем наподобява злокобно. Липсват каквито и да е загради, огради или даже табели, които да предизвестяват какъв брой е рисково мястото.

От общината обясниха, че оборудването е на НКЖИ и задължението за обезопасяването му не е на локалната власт.
 В Пловдив основават работна карта за предварителна защита от рискови селфита
В Пловдив основават работна карта за предварителна защита от рискови селфита

Все още няма данни какъв брой са случаите у нас, само че в света те са 260

Според психолозите, в тази ситуация в основата на нещастието е типичен образец за възмъжаване и търсене на внимание от другия пол.

" Всяко едно потомство желае да покаже себе си, да съобщи себе си, да покаже на останалите, че тази граница сред детството и зрелостта към този момент е минала. И това става във всяка една просвета през доказване, изключително при момчетата, посредством доказване на геройство. " - разясни психологът доцент доктор Николай Димитров.

Друг значителен фактор е визулният темперамент на актуалната ни просвета и значимостта на обществените мрежи - манията за събиране на лайкове е изведена в свръхценност.

" И в случай че в предходни епохи това е ставало през борби със змейове за принцеси, сега става през селфита на рискови места, с цел да може принцесата да забележи рицаря, който побеждава в тази ситуация, металния дракон в " Дружба ", установи доцент Николай Димитров.
 17-годишно момче почина при опит за селфи от изоставена постройка
17-годишно момче почина при опит за селфи от изоставена постройка

Паднало в асансьорна шахта и починало на място

През последните години имаше десетки произшествия с рискови селфита, някои от които също приключиха съдбовно. През предишното лято 17-годишен юноша почина в Приморско след рухване в асансьорна шахта на зарязан градеж, при опит да се снима.

През зимата на предходната година, покрай пловдивското село Марково, в язовир. Причината още веднъж беше селфи - момчето влезнало във вътрешността по заледената повърхнина, с цел да си направи ефектна фотография, само че пропаднало.

От полицията през днешния ден отхвърлиха коментар на случая в ж.к. " Дружба ", тъй като не става дума за престъпен случай. От НКЖИ обявиха пред Българска национална телевизия, че ще създадат инспекция.
 Полицията прибра 16-годишен за селфи на греда в Топлоелектрическа централа
Полицията прибра 16-годишен за селфи на греда в Топлоелектрическа централа

Момчето се качило на 20-метрова греда, с цел да се снима, само че не съумяло да слезе
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР