Младата врачанска пианистка Елица Стефанова за пореден път се завърна

...
Младата врачанска пианистка Елица Стефанова за пореден път се завърна
Коментари Харесай

Талантлива пианистка от Враца отново обра наградите от конкурс

Младата врачанска пианистка Елица Стефанова за следващ път се завърна с влиятелно отличие. Тя завоюва Първа премия и Гранд При от Деветия конкурс за млади пианисти "Нашите деца свирят Бах ", проведен от НЧ "Н.Й.Вапцаров - 1866 " - Благоевград.
Възпитаничката на госпожа Олга Младенова от ДШИ към НЧ "Развитие “ - Враца се съревноваваше с деца от музикални школи от цяла България.
Първото издание на състезанието за пианисти непрофесионалисти "Нашите деца свирят Бах” е през 1992 година Идеята за неговото осъществяване дават преподавателките по пиано в Детската музикална школа на НЧ”Н. Вапцаров-1866” Благоевград Павлина Чочова, Симона Генкова и Николина Кротева. Той има седем издания, някои от които с интернационално присъединяване. Последното е през 1999 година
Конкурсът е неповторимо събитие освен в България, само че и в Европа. В него могат да вземат присъединяване единствено млади пианисти от 8 до 19 година, които не са възпитаници в професионални междинни музикални учебни заведения. Условието в регламента на състезанието е да свирят най-вече произведения от Й.С.Бах. заради обстоятелството, че като извънреден възпитател творчеството му се явява една голяма школа, изграждаща музикалното развиване на децата.
За престижа на състезанието приказва и високото равнище на изявени музиканти, които са били жури в него. Сред тях са Стефан Траянов, Иван Дреников, Милчо Левиев, Йордан Гошев, Жак Люсие /Франция/, Васил Казанджиев, Виктор Чучков, Лили Атанасова, Явор Димитров, Анжела Тошева и др.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР