Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг ще бъде водеща на едно

...
Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг ще бъде водеща на едно
Коментари Харесай

Грета Тунберг ще води празнично сутрешно предаване на британското радио BBC 4

Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг ще бъде водеща на едно от празничните утринни излъчвания на английското радио Би Би Си 4, съобщи Франс прес, като се базира на Би Би Си.

Тунберг ще беседва с известни хора, които се борят с измененията в климата и е предложила във воденото от нея предаване да има репортажи от Антарктика и Замбия, както и изявление с шефа на Банк ъв Ингланд Марк Карни.

Шестнадесетгодишната Тунберг, която се трансформира в знак на битката с климатичните промени, е една от петте известни персони, които ще бъдат водещи на излъчвания на радио Би Би Си по време на коледните и новогодишните празници, съобщи Българска телеграфна агенция. Другите са председателката на английския Върховен съд Бренда Хейл, която отсъди, че решението на премиера Борис Джонсън да спре работата на Народното събрание е незаконно; художникът Грейсън Пери, рапърът Джордж Поета и някогашният основен редактор на вестник " Дейли телеграф " Чарлс Мур.

През минали години водещи на празничните стратегии на Би Би Си са били персони като английския принц Хари, актрисата Анджелина Джоли и професор Стивън Хокинг. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР