Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг и младежкото движение "Петъци за

...
Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг и младежкото движение "Петъци за
Коментари Харесай

„Амнести Интернешънъл“ удостои Грета Тунберг с наградата „Посланик на съвестта“

Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг и младежкото придвижване "Петъци за бъдещето " получиха премията "Посланик на съвестта " на неправителствената организация Амнести Интернешънъл дни преди срещата на Организация на обединените нации за климата в Ню Йорк, съобщи Франс прес.

Младата шведка бе приветствана от студенти в университета "Джордж Вашингтон " в столицата на Съединени американски щати, където й бе връчена премията.

"Необходимите промени и политики за справяне с тази рецесия просто не съществуват ", сподели Тунберг, стъпила на подложка, с цел да стигне до микрофона. "Затова всеки от нас би трябвало да направи всичко по силите си, с цел да изиска сметка от тези, които са на власт и да ги накара да подхващат дейности ", добави тя. Наградата е за милионите младежи, които от предходната година се включиха в петъчните училищен стачки на придвижването "Петъци за бъдещето ", сподели Грета Тунберг.

В петък тази седмица ще има огромни координирани митинги по целия свят преди срещата на върха на Организация на обединените нации за климата, както и в петък идната седмица, когато ще заседава Общото заседание на Организация на обединените нации.

Генералният секретар на Амнести Интернешънъл Куми Найду акцентира, че премията е присъдена освен на Грета, само че и на всички младежи, които стачкуват от една година. "Те направиха неща, каквито тези от нас, които са ангажирани от десетилетия, не съумяха да създадат ", сподели Найду пред Агенция Франс Прес. "Не забравяйте, че тези възпитаници имат доста значима роля за образоване на личните им родители. Не допускайте Тръмповците и Болсонаровците по света да ви откраднат детството ", прикани той младежите в залата.

Tonight we're awarding Greta Thunberg and the brave young climate leaders around the world with the 2019 Ambassadors of Conscience for their tremendous effort fighting for climate justice.

Join School @StrikeClimate and attend the global #ClimateStrike on 20 September. pic.twitter.com/0WnV5NxOBs
— Amnesty International Australia (@amnestyOz) September 17, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР