Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг и младежкото движение Петъци за

...
Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг и младежкото движение Петъци за
Коментари Харесай

„Амнести Интернешънъл“ удостои Грета Тунберг с наградата „Посланик на съвестта“

Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг и младежкото придвижване " Петъци за бъдещето " получиха премията " Посланик на съвестта " на неправителствената организация Амнести Интернешънъл дни преди срещата на Организация на обединените нации за климата в Ню Йорк, съобщи Франс прес.

Младата шведка бе а плодирана от студенти в университета " Джордж Вашингтон " в столицата на Съединени американски щати , където й бе връчена премията.

" Необходимите промени и политики за справяне с тази рецесия просто не съществуват ", сподели Тунберг, стъпила на подложка, с цел да стигне до микрофона. " Затова всеки от нас би трябвало да направи всичко по силите си, с цел да изиска сметка от тези, които са на власт и да ги накара да подхващат дейности ", добави тя. Наградата е за милионите младежи, които от предходната година се включиха в петъчните училищен стачки на придвижването " Петъци за бъдещето ", сподели Грета Тунберг.

В петък тази седмица ще има огромни координирани митинги по целия свят преди срещата на върха на Организация на обединените нации за климата , както и в петък идната седмица, когато ще заседава Общото заседание на Организация на обединените нации.-->
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР