Младата шведска активистка за климата Грета Тунберг присъства на протест

...
Младата шведска активистка за климата Грета Тунберг присъства на протест
Коментари Харесай

Грета Тунберг надъхва протестиращи за климата в Берлин: Никога няма да спрем

Младата шведска активистка за климата Грета Тунберг участва на митинг по отношение на климатичната рецесия в немската столица Берлин, като това беше нейното трето посещаване в Германия, с цел да участва на такава проява, оповестява ДПА.

" Ние в никакъв случай няма да спрем ", сподели тя пред огромния протест в централен парк в Берлин.

16-годишната шведка болести младежите в цяла Европа и по целия свят с активизма си след организирането на учебна стачка и проява пред постройката на шведския парламент през август 2018 година

Стачките на възпитаници и митингите под наслов " Петъци за бъдеще ", които тя инициира, се разпространиха по целия свят.

Докато Тунберг се обръщаше към тълпата, също в Берлин канцлерът Ангела Меркел приказва за въздействието на акцията за климатичните промени и " Петъци за бъдеще ".

" Те сигурно ни накараха да ускорим " политиките за запазване на климата в Германия, посочи Меркел по време на конференция. Тя приказва за актуалните " изключителни климатични събития ", които са посочили вредата от безучастие по въпроса.

След Германия Тунберг ще продължи във Франция, където тя ще получи отличие за независимост от департамента Нормандия в неделя и ще приказва на събитие във френския парламент във вторник. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР