Младата ни история, отново се върти в кръг и пак

...
Младата ни история, отново се върти в кръг и пак
Коментари Харесай

Д-р Ел Масри: Защо персонализираме? Не трябва смяна на хора, а стратегия за България

Младата ни история, още веднъж се върти в кръг и отново стигнахме до там, където бяхме преди близо 20 години, преди 30 години. За жал, не си научихме уроците. Днес политическата тематика на деня още веднъж е същата – търси се воин на бял кон, който да се бори с корупцията. Търси се един провинен, който да понесе отговорността за всички проблеми. Заплашват ни с Европа, НАТО, еврото… само че това не е на дневен ред, тъй като без значение леви или десни ще ръководят. Ние към този момент сме европейци. Важният въпрос и за Европа, и за всеки един от нас е, по какъв начин с държавни промени ще се реализира сигурност и непоклатимост в страната. Това разяснява в ефира на Дарик Югоизток, доктор Зияд Ел Масри.

Той съпостави страната ни с жилищен блок, който към този момент е изцяло построен. „ Блокът няма да се срине. А живущите в него заплащат редовно своите месечни такси. Проблемът е в неприятен устав и промяна на домоуправителя. Същото е и при нас. Не е въпрос на политическа ориентировка - ляво, дясно, център. Те без това от дълго време се сляха. Не е казуса в хората, а в системата на България. Какъв тип ръководство желаеме “, сподели още той и разясни:

„ Вече 17 години разчистваме сметки. Всеки идващ, който пристигна на власт афишира, че ще се бори с корупцията. А в действителност, пуска в деяние така наречен „ политическа метла “. Премахва хората и вкарва свои хора… Но от къде идват тези „ негови “ хора, те не са ли същите, не идват ли от същото място?! Премахваме хората. Но хората сами по себе си не са проблем. Проблем е, че за 30 години аз не видях промените във всеки един бранш. Много обичаме да персонализираме нещата – този е отговорен или оня. Не! Виновна е системата. Мислите ли, че в случай че на власт в едно министерство или отпред на страната застане и най-хубавият човек, ще успее да се пребори с напън на корупция, която го притиска от всички страни? Аз не мисля “, безапелационен е доктор Ел Масри.

Според него, промяната визира освен правосъдното министерство, а в доста огромна степен и всички останали. „ От години точно от вашето студио не един път сме говорили за дълго чаканата несъстояла се промяна в опазването на здравето. Това е една основополагаща част за цялото общество. Още по-сериозна е тематиката за обществената политика. Тя отсъства и се лимитира единствено с помощи и пенсии, а със застаряващото население, скоро ще се надигнем пред същинска рецесия. Вместо тези тематики да бъдат дневен ред, ни е още веднъж следим по какъв начин като в тенис мач няколко индивида си подават един на различен топката, от която надали не зависи нашата орис “, смята доктор Зияд Ел Масри. Той е безапелационен, че в идващите месеци тематиката на същинската интелигенция в страната би трябвало да бъде правенето на цялостна тактика за идващите 10 години, отговаряща на въпросите, на къде и с какъв облик ще се развива страната ни и правенето на план за промени с таргет във всеки един аспект.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР