Младата надежда на българското олимпийско таекуондо Алексанър Джорджев се изкачи

...
Младата надежда на българското олимпийско таекуондо Алексанър Джорджев се изкачи
Коментари Харесай

Сашо Джорджев №1 в световното таекуондо

Младата вяра на българското олимпийско таекуондо Алексанър Джорджев се изкачи до номер 1 в ранглистата измежду 527 спортиста от целия свят в категория кадети -57 кг.

След като през 2017 година младият Джорджев покори света и завоюва златото на Световното състезание за кадети, към този момент публично води класацията и е подложен под номер 1 в ранглистата. Той реализира невероятни резултати и е първият български таекуондист, позлатил България на Световно състезание.

Въпреки че от тази година Сашо се състезава в категория юноши, новите съперници и мощната конкуренция не го стопират да печели медали за страната от интернационалните и европейски шампионати.

Титлата европейски първенец при юноши в кат – 59 кг Сашо Джорджев завоюва преди месец на Мултиевропейското първентво по таекуондо, което се организира в Пловдив.

Усиленият труд и успехите на кръга единствено за половин година сложиха Сашо на челните места в ранглистата и при юношите. Там той гордо стои до българския байрак под номер 14, измежду 736 съперника в света.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР