Младата изпълнителка Елена Нигохосян, с артистичното име Елена Ереван, идва

...
Младата изпълнителка Елена Нигохосян, с артистичното име Елена Ереван, идва
Коментари Харесай

Хубавата Елена от Ереван идва във Варна

 Младата изпълнителка Елена Нигохосян, с артистичното име Елена Ереван, идва на 3 ноември във Варна, с цел да завладее меломаните в морската столица.

Концертът се провежда от Общоарменски благотворителен съюз " Парекордзаган “ и по традиция е със специфичното присъединяване на симфоничният оркестър AGBU VARNA CHAMBER ORCHESTRA, под палката на маестро Левон Манукян.

Родена в Ереван през 1990 година, Елена отпътува със своето семейство за Русия в ранно детство. От дребна демонстрира артистични заложби и родителите й я насочват към влиятелното Музикално учебно заведение " Щедрин “, където учи китара. По време на образованието си надареното момиче взе участие в голям брой концерти в съветските провинции Тула и Калуга.

След извънредно сполучливо дипломиране Елена Нигохосян още веднъж поема пътя към родната Армения. Там продължава образованието си в Музикалния лицей " Романос Меликян като по едно и също време с това дава уроци по китара. Елена взе участие ефективно в културния живот на Колежа и след неговото довеждане докрай.

В Армения Елена интензивно се занимава с голям брой благотворителни организации и събития, а нейният музикален гений, изразителността и убедителността на осъществявания й я вършат елементарно отличим и запаметяващ се на сцената актьор. Самата Елена споделя, че на арменски избира да пее патриотични песни, тъй като харесва звученето им с китара. Убедена е, че патриотичните песни сплотяват духовните сили на сънародниците й и по тази причина не пропуща да ги извършва на всеки собствен концерт.

През 2011 година Елена основава собствен канал в YouTube, което уголемява мащаба на нейната известност. Певицата извършва своята музика толкоз изрично на съвършен испански, френски и британски език, че се постанова да одобри артистичното име Елена Ереван, с цел да подчертае абсолютно арменския си генезис. Нейният инструментален и вокален гений прибавя дълбочина на някои от най-популярните международни шлагери в музиката.

Съвсем скоро след основаването на канал в YouTube, младата певица получава и първите предложения оттатък океана за концерти в Лос Анджелис, Бостън, а през 2016-та година звукозаписна компания в Канада, издава и първия независим албум на Елена.

Професионалната биография на младата изпълнителка разписват голям брой концерти в родината Армения, Германия, Франция, Бразилия, Австрия, Русия, Гърция, Украйна, Иран и Испания, където свири дружно с именитите Джипси Кингс. През 2019-та година Елена Ераван е част от плана за серия концерти в памет на Шарл Азнавур.

Творчество на Елена Ереван е вълнуваща музикална картина, от която струи духовният извор на националното творчество на Армения, пристрастеността от горещите крайбрежия на Испания, лиричната музикална приказка на Франция и продължава до края на света.

Концертът ще се състои на 3 ноември в Градската художествена изложба " Борис Георгиев “ от 18:00 ч. и е част от Културния календар на Общоарменския благотворителен съюз " Парекордзаган “ – Варна.

ВХОД СВОБОДЕН!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР