Младата изпълнителка Александра Златева от Разград е носителят на Гран

...
Младата изпълнителка Александра Златева от Разград е носителят на Гран
Коментари Харесай

Александра Златева спечели „Гран при“ от конкурса „Нека да е лято!” в Павликени

Младата изпълнителка Александра Златева от Разград е носителят на Гран при от седмото издание на Националния конкурс за млади реализатори на известна ария с интернационално присъединяване „ Нека да е лято! ”, който се организира в петък и събота в Павликени.

 pavlikeni1_800x533

Стотици посетители посрещна градът за своя влиятелен конкурс в навечерието на Деня на Павликени. 48 млади артисти участваха в конкурсната стратегия с осъществяване на две песни. Освен от България, млади артисти пристигнаха и от Румъния.

Във всяка от четирите възрастови групи бяха присъдени първо, второ и трето място. Наградата на кмета на община Павликени беше присъдена на Василева Василева от Велико Търново. Наградата за най-хубаво осъществяване на българска ария, връчвана от бижутера Константин Костов, беше присъдена на Гергана Стоянова от Велико Търново.

Председател на интернационалното жури е композиторът Стефан Димитров, създател на музикалната емблема на състезанието „ Нека да е лято! “. Своите оценки присъждаха също композиторът от Румъния и шеф на Международния конкурс в Къмпулунг Серджио Чико, естрадната певица Росица Кирилова, заместник-кметът на Община Павликени инж. Анастасия Вачева, ръководителят на Семеен кодекс „ Зоки “ Велико Търново Зорица Радловска и музикалният възпитател Александър Михайлов.

Богата съпътстваща стратегия провежда Община Павликени за участниците в състезанието, родители и ръководители на музикални школи. Още първата вечер те се забавляваха дружно по време на „ Вечер на другарството “. На идната заран децата и техните родители и музикални педагози имаха опцията да прегледат Античния керамичен център, който е уникален археологически обект в Източна Европа.

„ За 75-те години от оповестяването на Павликени за град се родиха и не престават да се раждат хубави традици, които с голямо предпочитание продължаваме в годините. Именно такава традиция е „ Нека да е лято “, който стартирахме с доста обич през 2012г. “, сподели при откриването на състезанието кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов.

Той връчи и специфичен плакет на ръководителя на журито композиторът Стефан Димитров.
Специална изненада за публиката бяха рециталите след края на конкурсната стратегия. Запомнящи се представяния направиха звездата на българската сцена Росица Кирилова, миналогодишният победител от „ Гласът на България “ Радко Петков и миналогодишният притежател на „ Гран при “ от „ Нека да е лято! “ Симона Захариева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР