Младата иновативна марка Lynk & Co, дъщерна на китайската фирма Geely,

...
Младата иновативна марка Lynk & Co,
дъщерна на китайската фирма Geely,
Коментари Харесай

Хечбекът Lynk & Co 04 е насочен към популярния пазарен сегмент С

Младата новаторска марка Lynk & Co, дъщерна на китайската компания Geely, уверено върви към разширение на гамата си и вече е подготвена за продажбите на първия си модел - кросовъра 01. В интензивни проби са кросовъра 02, седана 03, за пръв път папараците хванаха и хечбека Lynk & Co 04, който би трябвало да бъде показан до края на тази година. Редът на стартирането на тези три модела на марката на пазара може и да е друг от горния.

Петвратият хечбек е видян по време на проби в Скандинавия, има напълно класически контури на купето и по размер е сравним с габаритите на VW Golf и Opel Astra. Но си има и фамилните черти на вече известните модели на марката – мигачи във тип на сдвоени надлъжни светещи линии, положени върху калниците. Двойката яки тръби на ауспусите в края на броните приказва за много мощ. На “роднината ” XC40 се поставят бензинови агрегати с мощ до 250 к.с. и дизели до 190 л.с.

Компанията на Geely Lynk & Co работи в тясно сътрудничество с другата дъщерна фирма на китайците - Volvo. Дефакто Lynk & Co влиза в състава на компанията China-Euro Vehicle Technology (CEVT), ситуирана в Гьотеборг. А CEVT беше създадена от Geely и Volvo за различни изследвания и разработки на перспективни семейства модели въз основата на модулната платформа CMA. Това прави моделите на двете компании близки “роднини ” на новото потомство на Volvo 40-а серия, тръгвайки от неотдавна появилия се шведски паркетник XC40.

За хечбека на Lynk & Co 04 вероятно ще се предложат три и четирицилиндровите турбомотори от модулното семейство Volvo Drive-E, както и хибридния силов елемент на базата на 1,5-литровата турботройка, осигуряващ пробег от 80 км единствено на ток. Платформата СМА механически разрешава и направата на изцяло електрически модели, които вероятно ще се появят заедно с аналогичните им от Volvo.

Както и последните модели на Volvo, тези на Lynk & Co ще оферират най-новите системи за подкрепяне на лидера, напредничави мултимедийни системи с емфатичен уклон към съгласуваност с мрежата. Производството на китайските евро-модели ще се прави в Поднебесната империя в завода на Geely в Луцяо, дружно с моделите от 40-а серия на Volvo, предопределени за пазара в Китай. В Китай ще започват и продажбите на Lynk & Co, само че марката има съществени планове и към пазарите в Европа и Съединени американски щати.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР