Младата художничка Катерина Маринова подреди втора самостоятелна изложба в галерия

...
Младата художничка Катерина Маринова подреди втора самостоятелна изложба в галерия
Коментари Харесай

Млада художничка откри изложба в Лом

Младата художничка Катерина Маринова подреди втора независима галерия в изложба „ Поломие” в Лом. Фрагменти от фасади на здания, пейзажи и портрети са показани в нейната експозиция, в която място намират и образователни етюди. Катерина показа, че като цяла творбите й демонстрират динамичността на градския живот, само че я въодушевява и природата.
„ Всяка една от картините влияе по избран метод на фена. Те са част от някаква серия, като едната е на тематика градът, където подчертавам върху това - по какъв начин ми влияе на мен огромния град, а пък друга част са портретите. Аз съм доста горда още веднъж в тази изложба да имам независима галерия, тъй като отсам стартира всичко. Тук се научих да рисувам и получих онази основа, върху която да мога да стъпя”, сподели по време на откриването на изложбата Катерина Маринова.
Художничката благодари на учителя си по изобразяване Кирил Апостолов, който показа експозицията.
Катерина Маринова е родена през 1994 година в град Лом. Завършва междинното си обучение в Козлодуй, а от 2013 до 2017 година учи живопис в Националната художествена академия при професорите Ивайло Мирчев и Десислава Минчева. Тя е част от групата „ Млади български художници “. През годините има участия в редица пленери и изложения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР