Младата Боряна Калейн остана шеста във финала на лента на

...
Младата Боряна Калейн остана шеста във финала на лента на
Коментари Харесай

Калейн остана 6-а на лента, окичиха грациите ни със сребърните медали при отборното

 Кошмар за звездата Арина Аверина, грацията смени 3 ленти в едно комбиниране (видео)
Младата Боряна Калейн остана шеста във финала на лента на международното състезание по художествена гимнастика в София. Тя получи оценка от 17.100 точки, откакто допусна някои неприятни грешки в съчетанието си.

Калейн се оказа и единствената ни представителка в този край, откакто Катрин Тасева не съумя да се класира за крайната фаза на конкуренцията с оценка от 16.650.

Титлата сграбчи рускинята Александра Солдатова. Грацията разчупи тоталната надмощие на своята сънародничка Дина Аверина, която сграбчи три златни медала във финалите на останалите три уреда.

Солдатова бе оценена с 18.600, което бе по-слаба оценка от тази в квалификациите (19.900), само че се оказа изцяло задоволителна за успех. Високата оценка на рускинята в квалификацията й оказа помощ да се класира и за многобоя на следващия ден.

Иначе довечера на публична гала след спортния ден нашите грации бяха наградени със сребърните медали за отборното класиране при самостоятелното съревнование. Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн ни приключиха със общ брой от 150.975 точки след доста мощно показване.



Последното отличие в тази дисциплинираност е от 2001 година – бронз на Симона Пейчева и Елизабет Паисиева. Тогава Русия е лишена от златото след допинг скандал и българките получават бронза.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР