Младата българка Александра Харизанова, която е ученичка в 11 клас,

...
Младата българка Александра Харизанова, която е ученичка в 11 клас,
Коментари Харесай

Българка облече виенския Дядо Коледа

Младата българка Александра Харизанова, която е ученичка в 11 клас, сътвори роклята и грима на момичето, което се превъплъщава в ролята на Младенеца Христос на коледния базар във Виена, оповестиха от бюрото за интернационалните връзки на община Виена.

За първи път костюмът на Младенеца Христос е направен от възпитаници на виенското учебно заведение за мода Хетцендорф.

Александра Харизанова е родена и живее във Виена, само че приказва свободно български, написа осведомителният портал за Австрия bgmedia.at.

Всяка година в средата на ноември във Виена възпламеняват тържествено светлините на коледното дърво на най-известния коледен базар в града - този на площада пред кметството. На тържествената гала участва и Младенеца Христос, който в католическия свят носи подаръците и замества Дядо Коледа. Ролята на Младенеца се извършва постоянно от младо момиче с дълги руси къдрици, облечено в бяла тога.

Тази година това е 23-годишната студентка по начална педагогика Таня, която от години мечтае да взе участие в предколедната магия, с цел да зарадва дребни и огромни. Основната й задача до 26 декември е да споделя коледни истории на децата и да дава отговор на въпросите им, свързани с празника.

Тази година в австрийската столица още веднъж са открити 20 огромни коледни базара с над 1000 щанда, без да броим множеството дребни благотворителни базари и празнично украсени будки за греяно вино. Виенчани тачат коледните обичаи и на драго сърце посещават базарите, които в наши дни са се трансформирали и във значим стопански фактор. Проучване на Стопанската камара на Виена демонстрира, че тази година виенчани ще посетят някой коледен базар приблизително по три пъти и половина, което значи 4,6 млн. гости, без да броим многочислените туристи.

Всеки от тях ще похарчи там по към 22 евро или общо към 100 млн. евро. 50 % от виенчани са привлечени най-много от празничната атмосфера на базарите и опцията да се срещнат там с другари, 38 % показват, че отиват там, с цел да пийнат чаша пунш, греяно вино или парещ шоколад, а 24 % са привлечени от типичните коледни лакомства, които се оферират. Базарите са и място, където 12 % от виенчани купуват коледни дарове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР