Млада зъболекарка предлага безплатно лечение на пациенти в нужда. Д-р

...
Млада зъболекарка предлага безплатно лечение на пациенти в нужда. Д-р
Коментари Харесай

Млада зъболекарка лекува безплатно

Млада зъболекарка предлага гратис лекуване на пациенти в потребност . Д-р Филианна Филипова желае да обърне внимание всички хора да наблюдават положението на своите зъби и приканва в битката й да се включат неини сътрудници .

Д-р Филипова има процедура от 4 години . Въпреки това – тя към този момент се занимава както с дентална медицина , по този начин и с естетични процедури .

Като цяло българинът е на равнище оцеляване – идва се на ортодонт, когато болките са нетърпими , обезболяващите не оказват помощ и няма различен метод. Има доста хора, които – това, което ги стопира да се лекуват, са парите , по тази причина започнахме и тази самодейност, с която да помогнем на хора, които в действителност нямат никаква опция да се лекуват.
 Д-р Филианна Филипова желае да обърне внимание, че не би трябвало да се чака последния миг, с цел да се иде на ортодонт. dariknews.bg
Но по-скоро желая да насоча вниманието, че има по какъв начин да се избегне този миг. С една предварителна защита, в случай че всеки човек, който има здравни осигуровки, си употребява безплатния стоматологичен обзор – един път годишно, мъчно ще се стигне досега, в който нещата да излязат отвън надзор и да не може да си разреши никакво лекуване и. Идеята е да не се стига до такава степен, споделя доктор Филипова. -->

Така тя подема самодейност да оказва помощ гратис на нуждаещи се пациенти, които имат усложнения.  Само за седмица – 8 души са потърсили безплатната помощ в кабинета й във Варна.

Редовно се срещам с пациенти, които не могат да се лекуват. Човекът идва с болки в зъба. Имал е кариес преди 1 година, само че е решил да не го прави в този момент. Изчакал го е малко – зъбът е за кореново лекуване, само че индивидът няма 150 или 250 лв. и надлежно споделя – апелирам ви извадете го, с цел да не ме боли. Тук идва моментът, в който аз да реша дали да работя гратис за този пациент или да извадя един зъб, който може да остане в устата му още 15 години или 20 или цялостен живот.. Като доктор не предпочитам да извадя зъба, лекуваме се и мога да кажа, че всеки стоматолог, който познавам, прави сходни взаимни отстъпки в практиката си, изяснява младата зъболекарка. 
 Д-р Филианна Филипова желае да обърне внимание, че не би трябвало да се чака последния миг, с цел да се иде на ортодонт. dariknews.bg
Д-р Филипова изяснява, че след среща с пациента излиза наяве дали той самият желае да се лекува. 

Има хора, които не могат да се хранят, не могат да се усмихват. Преди няколко дни пристигна една жена, която сподели че е самотна майка. Доста й е мъчно да се оправя. Много млада жена, с може би 5 или 6 зъбчета в устата си. Идва един миг,в който нещата излизат отвън надзор. Тя не знае по какъв начин да си помогне. Няма опция никаква да си помогне. Тя е на към 30 години и загатна, че се опасява да се усмихне. Търпи непрекъснати болки. В случай като нейния – оказвам помощ доколкото е допустимо и се надявам тя да спомага, споделя експертът по дентална медицина. 

Д-р Филипова се среща със стоматологията още като дете – само че като пациент. Оттам идва и желанието й да оказва помощ на хората.

Като дете прекарах много години в зъболекарските кабинети . Имах много проблеми със зъбките и може би това ме е подтикнало.

Беше ме боязън. Майка ми изпитва боязън от зъболекари . Това е обикновено за тяхното потомство. Това, което желая хората да знаят през днешния ден е, че в актуалната стоматология няма място за болежка, няма място за боязън, споделя доктор Филипова и добавя, че страхът води единствено до още едно проблематично потомство за денталното здраве.
 Д-р Филианна Филипова желае да обърне внимание, че не би трябвало да се чака последния миг, с цел да се иде на ортодонт. dariknews.bg
Зъболекарката обръща изключително внимание на децата

Първото посещаване на детенцето в зъболекарския кабинет би трябвало да бъде до неговата първа годинка .

Още на няколко месеца е хубаво родител да докара детенцето. Това посещаване не е обвързвано единствено с прегледа, а и запознаването на детето с доктора , ситуацията – тъй като е доста значимо да се построи доверие от страна на лекаря към пациента още от доста ранна детска възраст, споделя доктор Филипова и показва стряскаща статистика -  70% от дечицата на 5-годишна възраст има по 3 кариеса.

5-години е една възраст, в която доста мъчно се работи с деца. Нека майките употребяват този безвъзмезден обзор всяка година. Нека обяснят на децата, да ги приготвят, че зъболекарският кабинет не е място, където нещо неприятно ще им се случи – хубаво е децата да идват с готовност, приканва докторът. 

Освен към родителите доктор Филипова моли и своите сътрудници – който има опция да се включи в самодейността за гратис лекуване на нуждаещи се пациенти. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР