Млада пловдивска художничка преобрази контейнери в квартал Смирненски. С помощта

...
Млада пловдивска художничка преобрази контейнери в квартал Смирненски. С помощта
Коментари Харесай

Пловдивски артисти подкрепят каузата за Пловдив #безотпадъци

Млада пловдивска художничка преобрази контейнери в квартал Смирненски. С помощта на платформата за чиста градска среда „ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!, дамата с псевдоним Flash, разкраси сивите кофи за отпадък, с цел да подсети на жителите да се замислят за това къде и по какъв начин изхвърлят своите боклуци.
Само преди няколко седмици контейнери в Кичук Париж бяха трансформирани от други локални актьори от Goldhorn (Златорог), известни с графити рисунките си в Капана. Акцията бе извънредно позитивно призната от жителите и продължава да се разраства, като предстоят и нови креативен изяви из целия град. Този уикенд в региона на МОЛ Пловдив, художничка разкраси първите контейнери в квартала, а до края на седмицата ще се образува мини-галерия от „ експонати ".
„ Вярвам в заразяващата мощ на положителния образец. Вярвам, че дребните стъпки водят до огромни промени и че посредством изкуството можем да влияем на хората и да ги предизвикваме да се замислят ", споделя младата артистка. „ В дните когато рисувам при мен се спираха майки с деца, както и по-възрастни хора, с цел да ме поздравят и да разпитат какво се случва, кой и за какво го прави. Всички те бяха доста положително настроени към концепцията и споделиха, че има потребност от повече сходни акции. През целия ден ме следиха жители от своите балкони, а в края на следобеда слезнаха, с цел да ме поздравят с усмивка на лица ".
Flash постоянно рисува в градска среда и преобразява разнообразни детайли от нея, с цел да ги направи по-цветни и по този метод в нехарактерен за обичайното изкуство подтекст непосредствено да предизвика ежедневните минувачи. „ Обичам града си и желая той да е по-приятен за живеене ", споделя художничката и има вяра, че в действителност съумява да го направи малко по-добър.



„ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! " е платформа, която сплотява напъните на деятели, доброволци, жители, актьори и представители на разнообразни организации, за да бъде променено отношението на хората в Пловдив към отпадъците. За да живеем в по-чист град #БезОтпадъци и с цел да притегли вниманието на пловдивчани към тематиката за чистотата в града, през последните два месеца платформата подкрепя разделното събиране на опаковките от храна и питиета на близо 20 огромни събития в града, сътвори насоки по какъв начин да се провежда чисто събитие и организира няколко обществени акции, измежду които и представянето на така наречен Траш патрул, изрисуване на контейнери в разнообразни квартали, разчистване на градски пространства.
Повече за " АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! ":
„ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! " е самодейност на пловдивското съдружие БГ Бъди деен и работи в четири посоки. Под мотото #ПразнувамеЧисто доброволци на платформата организират образования за уредници на събития и ги предизвикват да събират разделно отпадъците по време на огромни мероприятия. Във втората линия на платформата #Рециклираме2019 се основават просветителни запаси и на практика препоръки, с които жителите да бъдат стимулирани да понижат и да събират разделно отпадъците си. Като трета тенденция в „ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! " се провежда разчистване на разнообразни зони и обществени начинания за поощряване на чистотата в града под наслов #ПочиствамеЗаедно. Под мотото #ПроменямеЗаедно в края на годината с гражданско присъединяване ще бъдат актуализирани 2 зони в града. Целта е те да се трансфорат в съвременни места за срещи или спорт за локалната общественост. В допълнение, против събраните и предадени за оползотворяване опаковки от всички начинания и събития през годината, на няколко места в Пловдив ще бъдат основани съвременни кътове за сядане.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР