Млада жителка на Хонконг се оплака, че е участвала в

...
Млада жителка на Хонконг се оплака, че е участвала в
Коментари Харесай

Фалшиви бракове по китайски

Млада жителка на Хонконг се оплака, че е взела участие в женитба в Китай, която тя считала за подправена. Двадесет и една годишната жена била уверена, че ролята й на младоженка е част от нейното образованието като служителка на компания за образуване на сватбени тържества. Оказало се, че по време на церемонията тя и младоженецът са подписали същински документи за подписване на брак. Измаменото момиче открило този факт едвам откакто се върнало в Хонконг и потърсило помощта на адвокати. Полицаите не могли да й оказват помощ заради липса на улики и то се обърнало към локалната федерация на профсъюзите.

Това е нова форма на брачно шикалкавене. Разочарован съм и не мога да допускам, че това е допустимо в актуален Хонконг ", съобщи пред медиите представителят на организацията Тонг Камджу.

През месец май 2018-а девойката видяла във Фейсбук публикация за стаж като гримьорка. Когато откликнала на офертата, от компанията й предложили да се занимава с организирането на сватбени тържества. След едноседмична подготовка шефовете й споделили, че би трябвало да взе участие във подправена сватба в Китай, с което образованието й ще се счита за приключено. Тя подписала брачните документи през юли, откакто получила многократни уверения, че те ще се считат за недействителни.

Всъщност дамата е омъжена и до ден сегашен и има намерение да подаде молба за бракоразвод. Преди това обаче ще би трябвало да откри кой е нейният брачен партньор и дали се намира в Хонконг. Във федерацията на профсъюзите са уверени, че от момичето са се възползвали мошеници, които са го заблудили. Всяка година полицията в Хонконг фиксира към хиляда сходни подправени бракове сред поданици на Китай и локални поданици. Китайските жители, сключили брак с жители на Хонконг, може да претендират за правото да се преселят в града на половинката си. Както е известно, административният район със специфичен статут предлага един от най-високите стандарти на живот в света.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР