Млада жена сигнализира за мизерни условия, при която се лекуват

...
Млада жена сигнализира за мизерни условия, при която се лекуват
Коментари Харесай

Болнична стая като от филм на ужасите шокира социалните мрежи

Млада жена алармира за мизерни условия, при която се лекуват пациенти в пловдивска болница.

Дафина Филипова качи във Facebook фотоси, снимани в неврохирургичното поделение на УМБАЛ "Св. Георги ", където е настанен за лекуване татко ѝ. Тя е огорчена и от претенции наем от околните на болните, които желаят да пренощуват в болничната стая.

Това е неприемливо като условия. Всеки един заслужава по-чисто и по-уютно място, където да се лекува, което да е по-удобно и за болния, и за лекуващия, съобщи дамата пред Bulgaria ON AIR.

Ние сами би трябвало да вземем нещата в България в ръце и да създадем да се случват по този начин както би трябвало да бъде, добави Дафина Филипова.

Като цяло действителността не е чак толкоз зле, само че обзавеждането е остаряло, би трябвало да се направи и ремонт на отделението, сподели началникът на Клиниката по неврохирургия УМБАЛ "Св. Георги " в Пловдив проф. Христо Желязков.

Обзавеждането предстои на подмяна, само че това ще стане поетапно, не може да стане едновременно, както се желае на хората. Цялата работа е, тъй като няма пари. Непрекъснато потъваме в задължения поради този метод на финансиране на опазването на здравето, уточни проф. Желязков.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР