Млада жена се бори с коварно заболяване.Преди 3 години, през

...
Млада жена се бори с коварно заболяване.Преди 3 години, през
Коментари Харесай

Млада жена има нужда от подкрепата ни в битка за нормален живот

Млада жена се бори с подло заболяване.

Преди 3 години, през 2020 година, когато Цветелина Арсова е едвам на 30 години, стартира да получава изтръпване на крайниците, губи зрение в едното око, постоянно стартира да ѝ се вие свят. След последвалите проучвания получава диагнозата „ Множествена склероза “.

Това е прогресивно автоимунно заболяване на централната нервна система. Характеризира се с нарушение връзката сред нервните кафези на основния и гръбначния мозък. Това от своя страна води до подла симптоматика и неизбежно до трайно обездвижване. В търсене на облекчение на болките, Цвети минава през голям брой лечения с изменчив резултат. За страдание заболяването прогресира и през последните няколко месеца положението ѝ се утежнява. Започва да изпитва усложнения при вървене и да се уморява елементарно. Става ѝ все по-трудно да се оправя с ежедневните си отговорности.

Терапията, която не просто може да стопира заболяването, а и да усъвършенства положението на Цвети, се назовава HSCT(Haematopoietic Stem Cell Transplantation). Тя съставлява композиция от химиотерапия и трансплантация на лични стволови кафези, чиято роля е да построи отначало имунната ѝ система.

Цялото лекуване и престой в Клиниката по хематология на Националния медицински център „ Пирогов “ в Москва ще коства 50 000 евро.

Стойността на това лекуване е висока, като досега са събрани едвам 4500 лв.. Нека върнем вярата на Цвети за един естествен живот!

Всеки, който има предпочитание да помогне, може да го направи.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР