Млада жена с трансплантирано преди три години сърце е починала

...
Млада жена с трансплантирано преди три години сърце е починала
Коментари Харесай

Млада родилка почина след раждане във Варна

Млада жена с трансплантирано преди три години сърце е умряла след прибързано раждане в дома си в петък през нощта. Информацията е доказана за Дарик от шефа на варненската АГ-болница доцент Емил Ковачев. Бебето е живо, тежестта му е 2100 гр., само че е в сериозно положение – неонатолозите в здравното заведение се борят за живота му. Лекарите се съмняват, че бебето е аспирирало вода при раждането в домашни условия.

22-годишната жена родила в дома си в 3.00 ч. през нощта при неизяснени условия. Била е превозена в профилираната болница към 7.00ч. сутринта от екип на Спешна помощ с кръвно 30/0 и на процедура в клинична гибел.

Все още няма публични данни от аутопсията, само че по думите на доцент Ковачев най-вероятно се касае за кардиогенен потрес разследване на остра дясностранна сърдечна непълнота. В АГ-болницата са били безсилни да оказват помощ на дамата.

След оповестението на случая до публицистичната поща на OFFNews дойде писмо, подписано от " Възмутени чиновници на СБАГАЛ Варна " и без имена. То е разпратено и до други медии малко след 18:30 часа и внася друга светлина по случая, само че към този миг не можем да потвърдим неговата автентиченост. Ето и неговия текст без редакторска интервенция: 

Вчера, на 30.09.2017, в СБАГАЛ Варна умря от кръвозагуба млада родилка. Пациентката беше призната с кървене. Докато екипът се суетеше в незнанието си какво да прави в операционната зала, умря младата жена. Тази ужасна преживелица не е случайно, само или инцидентно събитие. То е плод на многогодишното безхаберно управление на болничното заведение. В болничното заведение бяха назначени и дежурят лекари без компетентност и опит. Не е вярна излязлата по рано през днешния ден информация, че дамата е доведена в клинична гибел в АГ болница Варна. При постъпването си с спешна помощ пациентката беше жива и контактна. Говореше. Тя умря, тъй като дежурните екипи бяха несъответстващи, не знаеха какво да вършат с пациентката. Затова взеха решение да я преведат в друга болница и извикаха още веднъж спешна помощ. Докато чакаха обаче, дамата умря. Това са груби неточности. Каква е тази АГ болница, която не знае какво да прави с кървяща родилка?! Тази жена умря от кървене в болница, която би трябвало да избавя сходни пациентки.

Лекарите от АГ болница Варна се пробват да замажат виновността си за гибел на родилката. Сега се пробват да трансформират и болничната документи и всички условия към гибелта на младата жена. Не е инцидентно и че първичната излязла по рано през днешния ден информация е подправена и преиначена. Целта е да се прикрие за следващ път незаконно безгрижие в АГ болница. На нас ни беше подредено с заплаха от уволняване да мълчим за случая, с цел да бъде той затулен като други трагични произшествия в болничното заведение. Целият личен състав още преди време бе заставен да подпише заявления за конфиденциалност и да мълчи за безобразията, които се правят. Повечето хора работят в непрекъснат боязън.

Това не е първия, няма и да е последния сходен случай в тази болница заради цялостно безхаберие. Управителят на болничното заведение се интересува единствено от частната си инвитро лаборатория поместена и източваща общинската болница. Болницата натрупа отговорности година след година, личният състав напуща. Но най-страшното е, че умират пациенти, а ние сме принуждавани да ставаме съучастници в тези закононарушения. Управителят безнаказано парадира с огромните си връзки с общинското управление на Варна, ректора на медицинския университет на Варна и министъра на опазването на здравето, заради което бил недостижим.

Смятаме, че е извънредно време да се преустановят тези закононарушения, с цел да не се повтарят още веднъж сходни нещастия.

Възмутени чиновници на СБАГАЛ Варна
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР