Млада жена с трансплантирано преди три години сърце е починала

...
Млада жена с трансплантирано преди три години сърце е починала
Коментари Харесай

Млада жена почина при загадъчни обстоятелства след раждане в дома си

Млада жена с трансплантирано преди три години сърце е умряла след прибързано раждане в дома си в петък през нощта, заяви шефът на варненската АГ-болница доцент Емил Ковачев. Бебето е живо, тежестта му е 2100 гр., само че е в сериозно положение – неонатолозите в здравното заведение се борят за живота му. Лекарите се съмняват, че бебето е аспирирало вода при раждането в домашни условия.
22-годишната жена родила в дома си в 3.00 ч. през нощта при неизяснени условия. Била е превозена в профилираната болница към 7.00ч. сутринта от екип на Спешна помощ с кръвно 30/0 и на процедура в клинична гибел. Все още няма публични данни от аутопсията, само че по думите на доцент Ковачев най-вероятно се касае за кардиогенен потрес разследване на остра дясностранна сърдечна непълнота. В АГ-болницата са били безсилни да оказват помощ на дамата.
При трансплантирано сърце бременността е строго противопоказна, само че младата жена въпреки всичко е забременяла и евентуално е криела положението си от околните си.
По информация на уеб страницата varnautre.bg, дамата е родила в дома си на ул. “Кокиче” в Цветния квартал във Варна. Бременната се оплакала от болки в корема и околните й извикали спешна помощ. Пристигналият доктор дал обезболяващо и си тръгнал. Малко по-късно дамата влезнала в тоалетната и там родила. Скоро по-късно изгубила схващане.
Съпругът й още веднъж извикал спешна помощ и пристигналият лекарски екип открил, дамата е в безсъзнание, а детето е родено. Транспортирали я до АГ болничното заведение, а не до профилирана реанимация, само че към този момент било късно за нея.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР