Млада жена почина при раждане в сливенската болница, съобщи Нова

...
Млада жена почина при раждане в сливенската болница, съобщи Нова
Коментари Харесай

Жена почина при раждане в болница в Сливен

Млада жена умря при раждане в сливенската болница , заяви " Нова телевизия ". Близките ѝ настояват, че става дума за лекарска неточност и се притесняват, че казусът може да бъде затулен.

Ренета Томова постъпва в болничното заведение на 15 август (четвъртък). Раждането стартира късно вечерта, само че поради зародили проблеми се постанова да бъде употребен способ с напън, което съгласно околните се оказва съдбовно.

На идващия ден дамата не се усеща добре и е преместена в реанимация . В същия ден тя умира.

Бебето е с увреждания - пареза на едната ръка и мозъчен оток.

" Бременността ѝ беше естествена и спокойна. Тя от самото начало знаеше, че ще роди в тази болница ", сподели най-близката ѝ другарка.

Баща на умрялата Ренета описа, че след раждането си тя не е можела да се обърне от мощните болки : " Каза, че са я натискали с лакти. Всички стени са били в кръв ".

Бащата на умрялата Ренета Петър Томов дефинира пред БНР случилото се като " живо ликвидиране ".

" Защо не са я срязали с цезарово , откакто е едра родилка с наедрял плод, а са я натискали като някое животно и са и натрошили ребрата. Цялата я видяхме в " Патология " цялата синя откъм гърба. Какво да ви кажа, с изключение на, че това е едно живо ликвидиране ".

Той разгласи и какво е положението на новородената му внучка:

" Едната и ръчичка е неподвижна, а главичката и е още с отток и синьо око, разследване на оттока. Неонатолозите в този момент ми споделиха, че не знаят дали тази ръка ще се раздвижи. При някои се раздвижвала, при някои по този начин оставала ".

Томов съобщи, че ще желаят патоанатом от различен град да направи аутопсията, с цел да не се укрият улики. Междувременно стана ясно, че по случая се води следствие, което е под надзора на Окръжна прокуратура Сливен . Очаква се да бъде конфискувана и здравната документи по случая.

От управата на болничното заведение обявиха, че преди да излезе експертизата не могат да разясняват случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР