Млада жена отиде при баба си и ѝ разказа за

...
Млада жена отиде при баба си и ѝ разказа за
Коментари Харесай

Силна притча за изневярата и смелостта да продължиш напред

Млада жена отиде при баба си и ѝ описа за живота си и за това, че нещата бяха толкоз сложни за нея - брачният партньор ѝ беше изневерил и тя беше съкрушена. Тя не знаеше по какъв начин ще го преживее и мислеше за бракоразвод. Беше изтощена да се бори.

Бабата я заведе в кухнята. Тя изпълни три тенджери с вода и ги сложи на котлоните. В първата тя сложи моркови, във втората постави яйца, а в последната сипа мляно кафе. Тя ги остави, без да кажа нито дума.

След към двадесет минути изключи котлоните. Тя извади морковите и ги сложи в купа. Извади яйцата и ги постави в купа. После смъкна кафето и го сипа в купа.
 image2_16x9.png ТАРО ХОРОСКОП 2023 за всяка зодия: вижте какво демонстрират картите за новата година! На фокус
Обърна се към внучката си и попита: - Кажи ми какво виждаш.

- Моркови, яйца и кафе - отвърна тя.

Баба ѝ се приближи и я помоли да пипне морковите. Тя видя, че са меки. След това бабата изиска от внучката да вземе яйце и да го счупи. След като махна черупката, тя наблюдаваше твърдо свареното яйце. Най-сетне бабата изиска от внучката да отпие кафето. Внучката се усмихна, когато вкуси богатия му мирис.



Внучката попитала: - Какво значи това, бабо?
 15 цитата за разтуха на всяко разрушено сърце  15 цитата за разтуха на всяко разрушено сърце  15 цитата за разтуха на всяко разрушено сърце  15 цитата за разтуха на всяко разрушено сърце
Баба ѝ обясни, че всеки един от тези предмети е изправен пред идентични условия: вряща вода. Всеки от тях реагира друго. Морковът първоначално е мощен, корав и немилостив. Въпреки това, откакто беше подложен на вряща вода, той омекна и стана мек. Яйцето беше нежно. Външната му обвивка защитаваше вътрешността, само че откакто мина през врящата вода, вътрешността му се втвърди. Зърната от кафе обаче бяха неповторими. След като бяха във врящата вода, те даже трансформираха водата.

- Коя си ти? - попитала бабата своята внучка. - Когато неприятностите почукат на вратата ти, по какъв начин реагираш? Ти си морков, яйце или кафе?

Погледни по-внимателно: твърдият морков във врящата вода стана мек, нежното яйце стана твърдо. На външен тип не са се трансформирали, само че вътрешно – да, и то под въздействието на едно и също неподходящо събитие. Така е и с хората. Тези, които наподобяват мощни, могат да се пречупят там, където слабите и нежните ще се окажат по-устойчиви.



- А кафето? – попитало момичето.

- Да! Това е най-интересното! Кафето изцяло се е разтворило във враждебната среда и я е променило в нещо, което всеки би поискал.
 Редно ли е да простите невярност? Тези знаци ще ви подскажат  Редно ли е да простите невярност? Тези знаци ще ви подскажат  Редно ли е да простите невярност? Тези знаци ще ви подскажат  Редно ли е да простите невярност? Тези знаци ще ви подскажат
Помислете за това: Коя съм аз? Аз съм морков, който наподобява мощен, само че дали ще стана мек и ще изгубя силата си?

Аз съм яйцето, което се трансформира с топлината? Имах ли прелестен дух, само че след гибел, разлъка, финансова компликация или някакъв различен стрес, станах ли вдървен и вцепенен? Дали обвивката ми наподобява същата, само че от вътрешната страна съм с втвърдено сърце?



Или ми харесва кафето? Когато водата се нагорещи, то освобождава аромата и усета си. Ако сте като кафето, когато нещата са най-лоши, вие променяте обстановката към вас. Когато тестванията са най-големи, издигате ли се на друго равнище?

Най-щастливите хора не постоянно имат най-хубавото, те просто употребяват оптимално всичко, което идва по пътя им.

Нека всички сме като КАФЕТО.
 Как изневеряват зодиите  Как изневеряват зодиите  Как изневеряват зодиите  Как изневеряват зодиите
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР