Млада жена от Враца е в епицентъра на смъртоносния коронавирус

...
Млада жена от Враца е в епицентъра на смъртоносния коронавирус
Коментари Харесай

Врачанка е в епицентъра на смъртоносния вирус в Китай, вижте коя е тя

Млада жена от Враца е в епицентъра на смъртоносния ковид в Китай, научи организация BulNews.
Пето денонощие Преслава Пешкова е под карантина в студентско общежитие в излолирания китайски град Ухан. Припомняме, че оттова потегли болестта с рисковия ковид.
Преслава учи в Щутгарт и е на продан в китайски университет, дружно с двама нейни сътрудници от Германия.
„ Аз съм тук от края на септември месец, защото съм по продан. В нощта на 23 януари родителите ми смениха билета, с цел да се върна на 31 януари, защото обстановката с вируса стана по-сериозна. Няколко часа по-късно – в ранните часове на 24 януари, един другар ми заяви, че ще блокират Ухан в 10 часа сутринта и излизането от града няма да е допустимо. Тъй като съм с двойно поданство, аз се обадих на немското посолство да запитвам дали могат да ми потвърдят тази информация, тъй като обмислях да си стегна багажа, да отида на гарата и вероятно да се измъкна, и да очаквам полета на 31 януари, който е от Шанхай “, споделя тя.
В последните часове преди Ухан да бъде блокиран един от сътрудниците й взема решение незабавно да напусне, без да чака удостоверение на информацията от немското посолство.
„ Той реши да не чака и съумя да се измъкне и да си тръгне “, споделя врачанката.
Очаква се и другият й сътрудник да замине през днешния ден.
Когато немските управляващи удостоверяват за карантината за Преслава към този момент е късно да напусне.
„ В стаята в общежитието с мен нищо не се случва. По през целия ден си седнал съм у дома, виждам филми, чета книги. Чакам “, споделя за престоя си младата жена.
По думите ѝ, за рисковия вирус студентите в кампуса се осведомят от медиите. Според нея в Ухан се прекалява с нервността към вируса.
"С вируса се прекалява, както нормално. Раздаваха ни китайски чай, с който да предпазим имунната ни система. Месните и скотски артикули би трябвало да са добре сварени. Днес трябваше да си тръгнат американците, само че това не се случи. Утре излетява по проект самолетът на французите, само че не сме сигурни дали и това ще се случи ", съобщи Преслава.
Тя споделя и разочарованието си от немското посолство.
„ Тъй като съм с двойно поданство чаках, че Германия като една много мощна страна ще направи всичко допустимо да ни измъкне от тук, само че досега нямам никаква информация и никой не се е свързал с нас. На сътрудниците от българското посолство съм доста признателна, защото те поддържат връзка с нас и ни осведомят всекидневно.
За нея не остава друго, с изключение на да чака. Въпреки мащабите на блокирания 10-милионен град, управляващите в Китай доставят на жителите храна, вода и артикули от първа нужда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР