Млада жена от Бургас вече 23 години без успех се

...
Млада жена от Бургас вече 23 години без успех се
Коментари Харесай

Арменка от Бургас 23 години не може да получи български документи

Млада жена от Бургас към този момент 23 години без триумф се пробва да получи български документи за идентичност. Изабела, която е родена в морския град в семейство на арменци, не може да продължи образованието си, нито има късмет да гради професионална кариера, тъй като по документи е непознат жител. Страхува се, че може да бъде депортирана в родината на фамилията си Армения. Страна, в която в никакъв случай, в никакъв случай не е била, предава " Нова телевизия ".
Изабела се ражда преди 23 години в Бургас.
Година преди този момент - 1994, фамилията ѝ идва в България и се открива в морския град. „ Имам акт за раждане, който е публикуван в България, само че при самото издаване, не са ми вписали ЕГН, защото и двамата ми родители са арменци и от там стартира целият проблем, тъй като откакто не владея ЕГН, нямам и идентичност в личната си родина”, споделя Изабела Степанян.

Въпреки че няма български документи Изабела приключва главно обучение. За приблизително обучение заплаща по 900 евро на година. „ Положила съм матури след 12 клас, само че на процедура нямам приключено приблизително обучение, защото не мога да получа тапия. Имах голямо предпочитание да продължа да изучавам и да се развъртвам в областта на логиката на психиката, само че за жалост през годините родителите ми не съумяват да ми извадят документи за престояване в страната”, показва още Степанян.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР