Млада двойка от Великобритания загуби новороденото си момиченце заради целувка.

...
Млада двойка от Великобритания загуби новороденото си момиченце заради целувка.
Коментари Харесай

Млада двойка уби новороденото си момиченце с нещо, което правим всеки ден

Млада двойка от Англия загуби новороденото си момиченце поради целувка. Малката Киара се заразила с херпес симплекс вирус, а нежният й организъм не съумял да се оправи с заболяването, написа jenata.blitz.bg.

``
реклама

Бременността на Кели Инесън от Източен Йоркшър не била лека. След видеозон бъдещата майка схванала, че съществува дребна възможност, към 5%, бебето й да развие синдрома на Даун. „ Предлагаха ми да направя аборт, само че тази алтернатива не стоеше пред мен. Реших, че в случай че се роди със синдром на Даун, ще си го виждам. И няма да го обичам по-малко ”, споделя Кели.

През всичките 9 месеца тя с неспокойствие очаквала появяването на бебчето си. Раждането станало благодарение на цезарово сечение. Бебето било поставено в кувьоз, а след известно време Кели и Киара се прибрали у дома.

Само след няколко дни обаче двете още веднъж се върнали в болничното заведение, тъй като дребната почнала да губи килограми. Лекарите разкрили, че има херпес, който болести кръвта й. Според експертите, най-вероятният извършител на вируса била целувка от някой от роднините на бебето.



Киара била сложена в изкуствена кома, а лекарите предизвестили родителите й, че даже и да оживее, мозъкът й ще бъде мощно повреден. Два седмици след раждането на дребната било взето решение да бъде изключена от животоподдържащата инсталация.

" И в най-лошите си кошмари не съм си представяла, че целувката може да убие детето ми и не желая и други родители да преминат през това ”, признава почернената майка.

А след кончината на дребната Киара тя се заклела, че ще направи всичко допустимо, с цел да могат хората да научат повече за заплахите, които крие хепресът.

Специалистите приканват хората да не целуват непознати бебета, тъй като вирусът на херпеса може да е доста рисков за деца до 9-месечна възраст. Ако майката има херпес, за бебето няма заплаха, защото по време на бременността то е получило антитела през плацентата. Ако обаче майката се болести с херпес на по-късен стадий от бременността, за бебето има заплаха, тъй като не е развило отбрана против вируса.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР