Млада ботевградчанка се обърна с писмо до ген. Мутафчийски и

...
Млада ботевградчанка се обърна с писмо до ген. Мутафчийски и
Коментари Харесай

Ботевградчанка написа писмо до ген. Мутафчийски и правителството

Млада ботевградчанка се обърна с писмо до ген. Мутафчийски и държавното управление, с което показва несъгласието си с редица условия, подбудени от изключителното състояние в страната. Жената пожела анонимност, само че нейното писмо би могло да даде мотив да се замислим за нейните оферти и до каква степен биха били осъществими. А може би нейното писмо разказва действителната картина за пандемичната конюнктура, за която нито една страна от Европейски Съюз не бе готова?!

Публикуваме текста на писмото без редакторска интервенция:

„ Ген. Мутафчийски! Пиша Ви по отношение на изключителните ограничения въведени в страната. Бих желала да попитам – за какво вместо да се глобяват така и така бедните и изнемощели българи, и да се лишава работата им, надлежно и имущество, не се създадат изолирани пунктове във всеки общински град, където да се преглеждат гратис хора със подозрения за ковид? Защо не се освободят няколко хотела, където да се изолират инфектираните с леки и приблизително тежки признаци? И без това туристическия отрасъл и хотелиерите не работят. Защо ни карате да плащаме безумни суми за маски… тъй като, апелирам Ви, допуснете, че на средностатистическия българин, който работи за минимална заплата 610 лева, след всички удръжки му остават към 440 лева Не може да си разреши 7 лева за две маски? Та това са 6 хляба! Разбирате ли? Защо страната изисква, само че не дава? Защо тези по този начин нужни и животоспасяващи маски с изключение на, че не са налични на всички места, не са дарени от страната на жителите? Надявам се всички, които сте в Щаба да осъзнавате действителната заплаха от озверяването на етническите малцинства, които към този момент приказват, по какъв начин щели да разрушават хранителни магазини, в случай че са гладни. Защо служителите на реда глобяват всичко, което мърда по центъра на София, само че никой в Ромските махали? Това господин грнерале геноцид ли е? Защо за Бога си изтрихте очилата с маската? Нали разбирате, че хората се опасяват повече от глада, в сравнение с от вируса и от ден на ден хора стартират да виждат цялата картина? Защо няма маски, ръкавици и защитни дрехи за всички персонални доктори или и те да си купят? Вие подигравате ли се с тях? Защитно облекло на 35 години?!

Това не е яростно писмо и не е ориентирано единствено и персонално към Вас, а към цялото държавно управление. Давам Ви концепция – дано служителите на реда вместо да глобяват хората да им мерят температурата с термометри от разстояние и да ги съпровождат при нужда до построените извънболнични пунктове за проучване, в случай че има потребност. Нека полицията бъде в действителност в помощ на популацията – температура може да се мери и пред хранителни магазини и аптеки. Не са ли това по-адекватни ограничения? Отколкото да си зарежем възрасните родственици, които са на 150 – 200 км от нашето обитаемо място, нямат автомобил и не могат да отидат даже пенсията да си вземат в близкия общински град. Защото по какъв начин да намерят декларация откакто нямат нито компютър, нито съвременен телефон. Нали разбирате какъв брой е безумно да ги оставим да умрат от апетит, с цел да ги предпазим от ковид?
А тези чиято пенсия е минимална по какъв начин да си купят маска?
Някой от щаба и ръководещите има ли родители и сърце или сте спокойни, тъй като за Вас всичко е разрешено?

Обичате ли народа си господа? Има ли метод ограниченията да са в действителност в интерес на българите и консумативите да бъдат безвъзмездни? Защото нали се учим от огромните – Австрия, Германия и т.н, дано в действителност се научим от тях да обичаме народа си и да му оказваме помощ. Все отново по тази причина сте там!

И за какво продължава да се вкарва този отпадък в България? Той не е ли инфектиран или не се вкарват медицински боклуци?
Много въпроси за какво имам да задам, само че надали ще получа отговор…
За мен това стартира да се трансформира в безумство. Наистина дано бъдете в помощ на хората. Много е несъответстващо да се постави човек под карантина с цялото си семейство и вместо един да имате 3- 4 нови случая или това е задачата?
Моите почетения, нямам нищо срещу Вас, просто помислете за в действителност съответни ограничения, които да бъдат в помощ на медици и жители.
Повярвайте ми, хората се опасяват от глада повече и знам, че го знаете, и несъмнено сте готови за протестите, които предстоят.
Направете нещо положително за народа си, обичайте го този народ!!!И апелирам Ви, бъдете образец за него!!!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР