Млада българка, която живее в Белгия, взриви социалната мрежа с

...
Млада българка, която живее в Белгия, взриви социалната мрежа с
Коментари Харесай

Фандъкова, пак се изложихме пред чужденците! Шофьорите и контрольорите ти в автобусите действат като наказателни групи на мутри!

Млада българка, която живее в Белгия, взриви обществената мрежа с описа си. Жената не крие срама си от грозната сцена, в която основни герои се оказали група чужденци, слезли от летището в София и решили да се повозят на рейс.

Младата дама се качила в автобуса от летище „ София “ дружно с група чужденци, които се пробвали да си купят билети от водача. Той обаче им се разкрещял, че нямат дребни, а пък той гони график и ги отпратил. Малко по-късно в рейса се качила контрола и туристите се изправили лице в лице с грозната българска реалност, написа faktobg.com.

Ето цялостния роман на дамата, който съумя да развълнува Facebook, без редакторска интервенция:

„ Кацам през вчерашния ден на летище София. Тъй като съм без багаж, се качваме с татко ми в автобус 84. След нас се качват група момчета и девойки, към 20-годишни, френскоговорящи. Тъй като в Белгия качването се прави единствено от предната врата, те от там се качват. Първите трима си купуват билетчета, само че следват още 18 почтително подредени с по 5, 10 и 20лв. Шофьорът се развика. Каза, че гони график, не е продавач на билети и да влизат във вътрешността и да не го занимават. Тъй като не го схванаха, се изправи, излезе начело и заразмахва ръце вид да разгониш досадни кокошки. Влязоха във вътрешността и седнаха. След 2 спирки се качиха контрольори, мъж и жена, дъвчещи дъвка и гледащи неприятно. Моментално попаднаха на групата без билети и започнаха да крещят. Тъй като никой никого не разбираше, взех решение да се обадя и споделих, че са без билети, тъй като водачът отхвърли да им продаде. Не ги интересувало. Да си плащали незабавно санкцията. Защо? попитах аз, като всички желаеха да купят билети. Да се карат на водача. След известни разправии сред контрольора и водача, дамата преброи 18 без билет и отсече гениалното: да платят една обща санкция.

Децата гледат в цялостно незнание за какво им се крещи и какво става, по тази причина започнах да им изяснявам. Казах предлагането за обща санкция, само че те обясниха, че не са обща група и не се познават всички. Тогава всеки да заплати санкцията си, разкрещя се отново контролиращият. Започнах и аз да покачвам звук, че виновността не е тяхна, в същото време и да превеждам и настана в действителност невероятна обстановка. Мъжът застана до три момчета и ги пита: познавате ли се тримата? Познавали се. – Отивай да купиш 3 билета – обръщайки се към едното момче. И добави, джвакайки дъвката с пренебрежителен жест на ръката: Айде, айде, бегай, не ме гледай. Момчето ме погледна за превод. Мислех да кажа, че мен в действителност към този момент ме няма, тъй като съм потънала в земята от позор, само че споделих да отиде да вземе 3 билета. „ Айде бегай “ го спестих.

Така на дребни групички с общи 5лв. всички си взеха билети. Докато трае това нещо, контрольорката попада на първите трима, които си имаха билети и изкрясква победоносно: – Ето, купили са си билетите и не са ги перфорирали. Платете си санкциите. И ме поглежда да им кажа. Започнах да изяснявам, че в Белгия като си купиш билет, той не се перфорира на никое място и те просто не знаят. Казах че ще им обясня, само че няма потребност да заплащат санкция. Перфорираха чинно всички билетите и се изредиха един по един да ми благодарят. Казвам ви, просто умрях от срам… Не може ли на първата (последната) спирка на Летището да има каса или просто автомат за билети? Не може ли цената да не е идиотското 1,60 и да чакат всеки да има точна сума, изключително от чужденци? Не може ли контрольорите да са възпитани и общителни, а не простаци? Не може ли и водачите да са такива? Що за държание, образование, поведение? Защо??? “
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР