Млад социалист скандира свиньо дебела след виден представител на опозицията,

...
Млад социалист скандира свиньо дебела след виден представител на опозицията,
Коментари Харесай

Явор Гечев подменя кадрите на БСП с гербаджии

Млад социалист скандира свиньо дебела след изтъкнат представител на опозицията, която желае оставката на Корнелия Нинова. Скандалната сцена се разиграла на последния пленум на Българска социалистическа партия, който се организира дни след изборите и трябваше да разиска резултатите от тях.

От думите му се почувствали афектирани няколко опозиционери с наднормено тегло. Най-възмутен от тях бил актуалният министър на земеделието Явор Гечев. Според очевидци тази имитация даже била ориентирана персонално към него. Запознати разкриват, че двете страни били на косъм да се сбият.

Конкретният мотив да се стигне до тези обидни думи са уволненията на социалисти и замяната им с фрагменти на ГЕРБ. Чистката засегнала дългогодишни членове на Българска социалистическа партия, които са гневни на другарите си по партия. Уволнени от Гечев издават, че са надълбоко афектирани и ще си отмъстят. 

Самият Гечев от години е прочут като протеже на пловдивския олигарх, масонски необут, съветски жител и почетен консул на Русия – Георги Гергов. Първата работа на Гечев като аграрни министър бе да смени съвсем целия управнически състав на фонд „ Земеделие “, който годишно изплаща към 3 милиарда лева по разнообразни аграрни стратегии. На тяхно място незабавно наредил протежета на ментора си Гергов.

Така да вземем за пример Георги Тахов стана изпълнителен шеф на фонда, който преди този момент е оглавявал Национална агенция за приходите, още веднъж по диктовка на Гергов. Преди това Тахов бил на работа в данъчната работа в Пазарджик, където също довлачил свои протежета. Едно от тях е Ренета Иванова, която бе изловена, до момента в който получава рушвет от притежател на компания против обещанието да му оправи открити при проверка сякаш подправени фактури. Тази услуга му коствала две хиляди лв..

За консултант пък Гечев си взе племенника на Велислава Дърева – Емил Дърев, който с още двама съидейници изиска рушвет в размер на 250 хиляди лева от строителна компания, с цел да получи построяването на канализацията в с. Кочево. Заради това Дърев се снабди с условна присъда.

Мълвата носи, че в трагичната свада на последния конгрес на Българска социалистическа партия се присъединил и Калоян Паргов, който е измежду най-отявлените критици на Нинова. Само допреди няколко месеца той бе началник на столичните социалисти, само че Нинова го смъкна от поста. На последния пленум двамата с Кирил Добрев даже не били позволени за присъединяване и гласоподаване.
Източник: Уикенд 
 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР