Млад служител на име Костадин Дончев е загинал тази сутрин

...
Млад служител на име Костадин Дончев е загинал тази сутрин
Коментари Харесай

Млад служител от ВМЗ Сопот загина при злополука

Млад чиновник на име Костадин Дончев е умрял тази заран в 241 завод на Вазовски Машиностроителни фабрики в Сопот. Инцидентът е станал през днешния ден към 6,30 ч., изясняват от управата на ВМЗ. По думи на изпълнителния шеф Иван Иванов, починалият е работил като " галванизатор цианови вани " и тази заран се е качил на телфер, с цел да забърше конденза от изпаренията на ваните, без да спре тока.

Костадин Дончев работил във ВМЗ от 3 май и по думите на директния му шеф е бил извънредно добър служащ, който бързо навлязъл в спецификата на работата. От завода декларират, че той е минал първичен инструктаж, а по-късно всеки ден - всекидневен подобен, в това число и тази заран.

Ръководството на завода ще се свърже с родителите на починалия, които живеят в чужбина. Всички разноски по погребението ще бъдат поети.

„ Най-напред бих желал да изкажа дълбоките съболезнования от името на сътрудниците, служащите и управлението на ВМЗ към околните на умрелия млад мъж – Костадин Дончев ", споделя Иван Иванов в изказването си. Според него случаят е станал в жестоко нарушаване на разпоредбите за безвреден труд.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР