Млад шофьор е блъснал мъж с тротинетка в ЖР Тракия

...
Млад шофьор е блъснал мъж с тротинетка в ЖР Тракия
Коментари Харесай

Млад шофьор помете тротинеткаджия в ЖР „Тракия”

Млад водач е блъснал мъж с тротинетка в ЖР „ Тракия ” научи TrafficNews . Инцидентът се е случил нощес малко преди 21 часа на кръговото кръстовище сред бул. „ Освобождение ” и улица „ Княз Борис I-ви “.
Прочетете още
Сигналът за блъснат мъж с тротинетка е подаден на тел. 112 в 20:50 ч. през вчерашния ден. На място се са отзовали екипи на полицията и Спешна помощ. Установено е, че 21-годишен водач с фолксваген е лишил преимуществото на 42-годишен мъж, който се е предвижвал с електрическа тротинетка.

В разследване на злополуката е потърпевш по-възрастният мъж. Той е прегледан в болница и е освободен за домашно лекуване. Пробите за алкохол и опиати и на двамата водачи са негативни.

Очевидци на злополуката описаха пред медията ни, че в резултат на случая, улицата е била отцепена за придвижване повече от два часа, до момента в който стане ясно положението на потърпевшия мъж.

Случаят е отработен по административния ред.

Инцидентите с тротинетки в последните месеца напълно не са единични случаи, като по данни, предоставени до  TrafficNews от „ Пътна полиция ” - Пловдив   за интервал от 1-ви януари до края на август месец 2023 година, демонстрират, че на територията на област Пловдив са зародили общо 13 пътни случая с самостоятелни електрически транспортни средства /тротинетки/, с материални вреди и потърпевши лица.

Само в Пловдив записаните произшествия са 8. При 6 от тях има потърпевши седем лица, а две ПТП са с материални вреди. В други обитаеми места от региона са зародили 5 ПТП-та с петима потърпевши.

Общият брой на глобени водачи за нарушаване на разпоредбите за придвижване на територията на ОДМВР – Пловдив са 60, за което са формирани 16 акта и са наложени 44 санкции с фиш.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР