Млад пловдивчанин е разпространявал информация за заразени студенти в Медицинския

...
Млад пловдивчанин е разпространявал информация за заразени студенти в Медицинския
Коментари Харесай

Арестуваха пловдивчанин, пускал постове във Facebook за коронавирус в Медицинския университет

Млад пловдивчанин е разпространявал информация за инфектирани студенти в Медицинския университет. Той е задържан , заяви за шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев. Арестът е осъществен от чиновници на ДАНС и Министерство на вътрешните работи.

По думите на Рогачев, арестуваният е младо момче, което е пускало постове във Facebook, че в Медицинския университет има 100 инфектирани студенти, които властта и управлението на висшето образователно заведение крие. „ Информацията не дава отговор на истината “, уточни Рогачев.

След задържането на младежа у него са открити и дребни количества аркотични субстанции.  От полицията предупредиха всички, че в тази сериозна обстановка не трябва да спекулира със страха на хората.  

" Днес се чака да бъде оповестена повече информация от прокуратурата за задържания млад мъж, развивал подривна активност в интернет пространството ", заяви ст. комисар Рогачев.

Припомняме, че в петък вечерта от Медицинския университет разпространиха информация, че по отношение на погрешни изказвания, разпространяващи се по електронен път, по отношение на инфектирани с ковид студенти в МУ-Пловдив и в Хирургичния блок на УМБАЛ „ Св. Георги “-Пловдив, към сегашния миг няма такива данни.



Ректорът на МУ-Пловдив и Деканът на Медицински факултет не са провеждали срещи със студенти, на които да са съобщавали сходни обстоятелства, бе написано в информацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР