Млад мъж загина, а двама мъже и две жени бяха

...
Млад мъж загина, а двама мъже и две жени бяха
Коментари Харесай

Кървава атака в Париж взе жертва и рани четирима

Млад мъж почина, а двама мъже и две дами бяха ранени край операта в Париж в съботната нощ при офанзива с нож, осъществено от нападател, който е бил убит от полицията. По неофициална информация причинителят е 20-годишен чеченец, който е бил френски жител и не е бил в описите с хипотетични терористи.

Отговорност за офанзивата пое " Ислямска страна ".

Жертвата е 29-годишен мъж, четиримата ранени към този момент са вън от заплаха. Двама от тях бяха тежко ранени, другите двама – по-леко. Бързата интервенция на полицията е предотвратила още по-кръвопролитен сюжет, посочи парижкият прокурор Франсоа Моленс.

Нападателят е почнал да атакува с нож минувачите в оживения регион към операта в Париж, където има доста заведения. Полицията пристигнала извънредно бързо и обезвредила мъжа.

" До този миг имаме информация, че очевидци са чули мъжът да вика " Алах е популярен ". Случаят е стихотворец към този момент от антитерористичното звено към парижката прокуратура ", добави той.

" Видях по какъв начин екипите се погрижиха за ранена жена, която разбрах, че е била намушкана. Имаше доста кръв, само че всички реагираха доста бързо. Жената беше в схващане, даже сподели нещо, само че тъкмо тогава чухме в далечината изстрели. Имаше доста полиция и разбрахме, че нападателят е бил обезвреден от тях ", описа пред Ройтерс свидетел на офанзивата, която се преглежда като терористично нахлуване.

Стотици хора останаха дълго блокирани в квартала, преди да бъдат евакуирани от мястото на драмата, където цяла нощ правосъдната полиция проверява случая.

" Всички мои мисли са с жертвите и ранените в офанзивата ", написа в Туитър френският президент Еманюел Макрон. Той акцентира че " Франция заплаща още един път цената на кръвта, само че няма да отстъпи нито крачка пред враговете на свободата ".

Родителите на нападателя са арестувани за разпит. Засега не са дава друга информация за причинителя на офанзивата, който е бил разпознат по пръстови отпечатъци, защото в него не са били открити документи за идентичност.

Френският министър председател Едуар Филип сподели, че полицията е демонстрирала забележителни умения при елиминирането на причинителя на нападението в Париж, съобщи ДПА.

" Само за девет минути след първото позвъняване нападателят бе обезвреден ", написа Филип в Туитър.

" Нашите полицейски сили още един път демонстрираха своите забележителни знания и дарба за интервенция. Франция е безусловно решена да не отстъпи по никакъв метод пред заканите, които нападателите се надяват да ни наложат ", добави той.

Пропагандната организация на терористичната организация Ислямска страна - Амак заяви, че нападателят е войник на ИД и неговата интервенция е била осъществена в отговор на дейностите на страните от антиджихадистката коалиция в Ирак и Сирия.

Според източници на радио Ер Те Ел, представено от ТАСС, нападателят не е бил в листата на евентуалните терористи.

Атаката бе осъществена в миг, когато Франция живее под непрекъсната терористична опасност, отбелязва Франс прес. Последното смъртоносно нахлуване датира от 23 март в Каркасон и Треб, в южната част на страната.

Общо 245 индивида са били убити при атентати на френска земя от 2015 година Някои от тези терористични актове бяха осъществени точно с нож, като тази в Марсилия през октомври предходната година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР