Млад мъж загина, а 9 души бяха откарани в болница

...
Млад мъж загина, а 9 души бяха откарани в болница
Коментари Харесай

Един загинал след верижна катастрофа с трамваи в София

Млад мъж почина, а 9 души бяха откарани в болница след верижна злополука на четири трамвая в София. Сред ранените е и ватманката, провокирала случая.

София

Инцидентът е станал на бул. " Искърско шосе " в столичния квартал " Дружба ". Сигналът е подаден към 11:30ч., когато опитната ватманка удря два спрели трамвая. В този миг 30-годишен мъж е пресичал релсите погрешно, до момента в който е гледал в мобилния си телефон. Все още остава тайнственост за какво ватманката не е съумяла да спре. Днес експерти описаха, че допустимата скорост в тази права е до 50 км/ч. Имало е задоволително време и разстояние ватманката да спре, също по този начин видимостта е била отлична.

Всичко стартира, откакто трамвай аварира на релсите поради строшен кардан. Ватманът е слязъл, с цел да се опита да в профил повредата. След него стопират още две мотриси. Четвъртият трамвай обаче не е съумял да спре. В този миг млад мъж изскача на релсите.
 Инженер Иво Василев, зам.-директор на Столичния електротранспорт: Той е слязъл от трамвая, който е бил развален и е тръгнал да пресича. Удареният трамвай изблъсква този, пред който пресича жителят и той бива притиснат в предния, който стои на място.
Мъжът умира на място. От удара е потърпевша ватманката, провокирала злополуката. Тя е откарана в болница " Св. Анна " с още петима пасажери.
Д-р Николай Добрев, медицински шеф на УМБАЛ,,Св. Анна ": За лекуване в болничното заведение остава единствено една пациентка с черепно-мозъчна контузия. Останалите пациенти, отнася се повече за травми по тялото, са освободени за домашно лекуване и наблюдаване от общопрактикуващ доктор.
Две дами и един мъж са откарани в незабавното поделение на болница " Царица Йоанна ".
Д-р Велислава Начкова - шеф " Спешно поделение ", УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ ": Всички са били в трамвая и според от това кой къде е стоял, е съответната контузия. Болки в гърдите, болки в крайниците.
От Столичния електротранспорт обявиха, че трамваят, който не е съумял да спре, е ремонтиран скоро. При първичния оглед не е открита щета в спирачната система.
Инженер Иво Василев, зам.-директор на Столичния електротранспорт: При всички положения, в случай че трамваят е в редовност, а нямаме учредения да считаме, че той не е бил в редовност, има задоволително място и задоволително видимост от тръгването от светофара да се види, че тук има спрели трамваи и да реализира прекъсване. Следствието ще откри за какво не е станало тъкмо по този начин.
Пострадалата ватманка е с над 30-годишен стаж. До момента не е имала прегрешения.
Инженер Иво Василев, зам.-директор на Столичния електротранспорт: Няма никакви данни да бъде упреквана, че не схваща, не знае по какъв начин се ръководи или няма подготовка и умелост за това нещо. Но всичко става, моментни обстановки постоянно могат да настъпят. Оттук нататък следствието ще каже.
От Столичния електротранспорт увериха, че ватманката не е била преуморена - почивала е задоволително.

Разследването продължава. Движението на трамваите е възобновено.
 Все още не е ясно за какво ватманката от верижната злополука не е съумяла да спре Все още не е ясно за какво ватманката от верижната злополука не е съумяла да спре
Млад мъж почина, а 9 души бяха откарани в болница след верижна злополука на четири трамвая в София. Сред ранените е и ватманката, провокирала инциде...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР