Млад мъж успя да осъди два пъти Столичната община да

...
Млад мъж успя да осъди два пъти Столичната община да
Коментари Харесай

Колоездач осъди Столична община за над 50 000 лв. заради инцидент с бездомни кучета

Млад мъж съумя да осъди два пъти Столичната община да му заплати компенсации от общо 52 000 лв. поради случай отпреди 7 години, когато глутница бездомни кучета са го нападнали и съборили от велосипед, вследствие на което счупил и двете си ръце, заяви " Лекс ".

Две години след случая 33-годишният тогава мъж завежда дело против общината и след правосъдни обрати съумява да го завоюва дефинитивно през 2017 година, като му е присъдено обезщетение от 22 000 лв.. Междувременно обаче, до момента в който води делото и макар претърпените няколко интервенции, получава тежко затруднение на лявата ръка след строшаване на лъчевата кост при нападението, довело до ново строшаване, нови интервенции и в последна сметка през днешния ден няма захват на тази си ръка и е с 56% неработоспособност . Заради полученото затруднение завежда ново дело против общината и на първа инстанция арбитър Райна Мартинова от Софийския градски съд му присъжда ново обезщетение от още 30 000 лв..

Инцидентът станал рано сутринта на 9 август 2012 година Тогава младият мъж пътувал с колелото си от кв. " Сухата река " и в региона на гара " Искър " бил атакуван от глутница бездомни кучета. Те се нахвърлили върху него и го съборили от колелото, като опитвали да го ухапят по краката, а при рухването той счупил и двете си ръце.

На помощ му се притекъл водач, който малко преди този момент го подминал, само че чул кучешкия лай и в огледалото за задно виждане забелязал, че 4-5 кучета са наобиколили колоездача и налитат да го хапят. След това видял, че младият мъж пада от колелото, обърнал колата и отишъл да му помогне. Пред съда очевидецът споделя, че по ръцете на потърпевшия било " ужасно ", обадил се на тел. 112 и пристигналите екипи на незабавната помощ го откарали в болница.

Тогава почнали множеството интервенции на счупените ръце, като проблем зародил с дълготрайно незарасналата кост на лявата ръка. Въпреки поставената железна плака, ситуацията не се подобрило, а в противен случай - стигнало се до гнойни процеси, унищожаване на част от костта и присаждане на нова. Последното мнение на лекарите е, че с изключение на трайните към този момент провали, свързани с лимитираните придвижвания и изкривявания, бъдещата прогноза остава открита, защото въпреки към този момент да не се постанова лекуване, гнойните процеси при костите са непредвидими и може да се възобновят.

Общината: Паднал е, тъй като не може да кара

Пред съдилищата Столичната община през цялото време оспорва исковете, като претендира, че е налице съпричиняване. Адвокатът на общината пледира, че колоездачът не е управлявал вярно велосипеда си и е паднал от него, а също така нямало доказателства, че кучетата са бездомни. Представена е била и програмата на общината за преодоляване на популацията на бездомните кучета. При първото дело в Софийски градски съд арбитър Иванка Иванова приема, че колоездачът е паднал от колелото, откакто е бил съборен от кучетата, а щом не се е появил техен притежател, значи животните са бездомни. За програмата и докладите на общината, съдът сочи, че те не потвърждават справяне с казуса и присъжда на потърпевшия 22 000 лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР