Млад мъж спасих две деца от удавяне, след като едно

...
Млад мъж спасих две деца от удавяне, след като едно
Коментари Харесай

Смелчага спаси деца от удавяне в рибарски мрежи

Млад мъж спасих две деца от удавяне, откакто едно от тях заплело краката си в рибарска мрежа на вълнолома в „ Аспарухово”, оповестява Нова телевизия.

В сряда Цветалин отишъл с другари да поплуват, минути по-късно на вълнолома в Аспарухово пред очите му се разиграла страшна сцена.

„ Имаше 2 деца на забележима възраст 8-9 годишни, които скачаха от камъните и се забавляваха. Едно от децата беше повлечено от течението”, споделя Цветалин Ганчев. Оплело краката си в рибарска мрежа.

„ Краката на детето бяха заплетени, видяха се единствено ръчичките. Другото дете потегли след него”, споделя Цветалин.

22-годишното момче не се и замисля, а скача във водата, с цел да помогне. „ Успях да го разплета, извадих детето, водата беше малко по-бурна. Върнах се за второто дете, което към този момент беше много по-далеч. След като го извадих и него, бях много изтощен. Преди да ме извадят на камъните, съм бил в безсъзнание за няколко секунди, може би от напрежението и от суматохата, тъй като аз също бях много уплашен, само че като цяло в положително здравословно състояние”, споделя Цветалин.

Двете деца се отървават на косъм. Проверката на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури на идващия ден не открива мрежата в морето. „ Вероятността да е отнесена от морето или да е извадена в късните часове е огромна. Всяка мрежа, която се намира на 200 метра от този вид основание, е бракониерска, това се глоби. Лошото сега е, че не може да потвърдим на кого е мрежата, води се, че е незнаен причинителят. Ние ще създадем следствие, в случай че се потвърди кой е индивидът, ще си понесе последствията”, съобщи доцент Д-р Галин Николов, шеф ИАРА.

Флагът в този ден бил червен, къпането около оборудването – неразрешено, а мястото е неохраняемо. „ Както на вълноломите, по този начин и буните е неразрешено къпането, тъй като е доста рисково за възрастни и за дребни деца. Единият вид е да се подхлъзнат. Те са задачите с водорасли, стават доста хлъзгави, може да падне човек да се заклещи, даже да са близко във водата, има заплаха вълната да ги удари в самите камъни, а след това става мъчно да излязат”, изяснява Дирон Рисовски.

Инцидентът има благополучен край. Цветалин споделя, че децата били добре, родителите им му благодарили за смелата постъпка, само че отхвърлят медийни изяви. Малките момчета се озовали на съдбовното място сами, без родителите им, които по това време били на работа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР