Млад мъж, роден в Петрич, вече стана официално жена. 26-годишният

...
Млад мъж, роден в Петрич, вече стана официално жена. 26-годишният
Коментари Харесай

Мъж от Петрич стана жена

Млад мъж, роден в Петрич, към този момент стана публично жена. 26-годишният земляк смени пола си от мъжки на женски, както и ЕГН-то си с решение на районния съд в южния град, откакто подаде молба в края на предходната година, оповестява телевизия „ Канал 3 “.

Младежът от дълги години живеел във Франция и там си е направил десетина интервенции, а в този момент му следва и най-важната - за унищожаване на половия член и оформяне на женски полови органи. Назначеното експерт е дало умозаключение, че се касае за разстройство на половия идентитет (транссексуалност) и процесът е необратим.

Мъжът от дете се обличал с рокли, играел с девойки и кукли, говорел за себе си в женски жанр. Визуално също приличал на момиче. Когато бил дребен, умряла майка му, а баба му и дядо му се опитвали да го принудят да се облича и усеща като момче, само че не съумели. Баща му, който живее и развива бизнес в София, също не съумял.

Транссексуалният юноша още на 10 година бил изпратен да учи в чужбина, приключил е фешън дизайн в Париж. Работел е като манекенка. Проблем обаче имал с женските си имена и ЕГН, поради което изискал публично от съда да го признае за жена.

Магистратите почетоха молбата му, като следва да му се издадат нови документи, а решението е дефинитивно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР