Млад мъж реши да направи частен дом за бездомни в

...
Млад мъж реши да направи частен дом за бездомни в
Коментари Харесай

Страх от милосърдие? Жители скочиха срещу приют

Млад мъж реши да направи частен дом за бездомни в село Брестник. Хората в селото обаче се опълчиха, предава Нова телевизия.
„ Като всеки човек съм имал сложни моменти в живота си и желая да оказа помощ и на други да го преодолеят”, съобщи 28-годишният Димитър Навущанов.

От кметството в Брестник декларират, че не са получили публична информация за желанията на Навушанов.

„ Официална информация не е постъпила в кметство Брестник, доколкото знам и в община Родопи за подобен спешен център, подслон или Център за краткотрайно настаняване”, изясни кметът на Брестник Елена Проданова. „ Според мен, когато се построяват такива центрове, би трябвало да бъдат спазени всички условия, да дават отговор на всички законови разпореждания, на Закона за общественото подкрепяне и хората от селото също би трябвало да бъдат съгласни с това, което има намерение някой да направи в центъра на селото в общинска постройка, в която се развива културна активност. Тук е библиотеката, отсам минава пътят за учебното заведение, само че считам, че тъкмо в читалището не е мястото за подобен спешен център. Опасенията са, че ще бъде нарушен публичния ред и спокойствието на хората”, съобщи Елена Проданова.

„ Ние също не знаехме за тази обстановка. Отдадохме помещението за склад и внезапно от обществените мрежи и от медиите разбираме, че ще го вършат сиропиталище за бездомни, което безусловно в читалището няма място това нещо. Това е културна институция. Значи ние имаме отпор и от общината и от популацията има подписка, тя е в кметството подписката. Четиристотин и няколко индивида имаме подписка”, съобщи Стоянка Шопова, секретар на читалище „ Саморазвитие”, село Брестник.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР