Млад мъж преследва жени в столицата, за да ги снима

...
Млад мъж преследва жени в столицата, за да ги снима
Коментари Харесай

Внимание! Папарак напада жени в София

Млад мъж преследва дами в столицата, с цел да ги снима срещу тяхното предпочитание. Това се случвало от наред, само че напоследък нападателният папарак към този момент налитал и на пердах, съобщи бТВ.

Мъжът с фотоапарата избира оживени места наоколо до спирки на градския превоз, с цел да търси своите жертви. Ако те откажат да бъдат снимани, той ги атакува и с удари.

Атаките се случват когато и да е, в разнообразни столични региони, от време на време се повтарят. Броят на нападнатите девойки е незнаен. Знаят за обособените случаи и на други, тъй като се свързват посредством обществените мрежи.

"На спирката на " Попа ", той се изпречи пред мен и ме снима. Когато желаех пояснение какво прави и пожелах той да изтрие фотографията, той мълчеше от самото начало. Налетя на пердах. Удари ме и ме нарита. При което аз се уплаших и взех решение да избягам”, споделя една от жертвите.

Тя го е засичала и различен път да тормози жена: "Мъжете в близост останаха изцяло безучастни. Аз бях единствената, която й се притече на помощ. Отнесох един лакът в лицето”.

Потърпевшата разказва нападателния папарак: "Не доста висок – към 1,75, слаб, подреден тип, матова кожа, тъмна коса и набола брада”.

Сниманите дами се опасяват за сигурността си, тъй като не са ясни претекстовете му.

Засичали са го и пред учебно заведение преди 2 години. Тогава от 134-то СОУ подават сигнал в полицията, съпроводен с показанията на няколко ученички.

Тогава полицията задържа млад мъж. Разследващите изземват камерата и преносимия компютър му. Снимките, които откриват там, не са нецензурен, поради което са го пуснали без да повдигат обвинявания.

От тогава недоволства на жертви в Министерство на вътрешните работи няма, само че фотонападенията не престават и стават по-агресивни.

От Министерство на вътрешните работи не пожелаха да разясняват случая, защото нямали публично подадени сигнали в последните години. Оттам допълниха, че снимането не е закононарушение и не могат да вземат отношение.

Юристите обаче са безапелационни – без значение от празнотата в законодателството, снимането без разрешение и причина е нарушение на персоналното пространство.

"Едно преднамерено и преднамерено снимане на хора би могло да съставлява нещо като тормоз и е противоправно. Ние нямаме една обща уредба на понятието тормоз. " Тормозът " се ползва единствено във връзка с Закона за отбрана от дискриминация”, разяснява адв. Александър Кашъмов.

Той поучава жертвите да си търсят правата по два пътя – единият е обвързван със отбраната на неприкосновеността, а другият е по линия на нерегламентираното събиране на персонални данни.

Начините дамите да се защитят не са доста и са невъзможни без намесата на полицията, която да откри самоличността му и какво тъкмо е снимал. А това още веднъж ги вкарва в обаян кръг.

Жертвите са безапелационни – става дума за тормоз, който постоянно от душевен се трансформира и във физически. Въпреки това следствието по случая не продължава.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР