Млад мъж почина в Бургас след лутане между няколко болници

...
Млад мъж почина в Бургас след лутане между няколко болници
Коментари Харесай

Млад мъж почина в Бургас от COVID-19 - бързият тест е бил фалшиво отрицателен

Млад мъж умря в Бургас след блуждаене сред няколко лечебни заведения - бил е с диагноза двустранна пневмония, само че след гибелта му е открито, че е с ковид , съобщи Българска национална телевизия.

Той не е получил незабавна лекарска помощ, тъй като в началото пробата му за SARS-CoV-2 е бил негативен.

Пациентът е препращан към няколко лечебни заведения и с часове е чакал да бъде признат, а когато това станало, към този момент е било късно и не съумели да го спасят.

Уточнява се, че 36-годишният Калин Карапачов в началото се е лекувал в дома си в Обзор. В средата на предходната седмица обаче положението му се е влошило внезапно - почнал да диша мъчно и извикали кола за спешна помощ. Майката му описа, че близо час от Спешната помощ не съумели да дойдат, по тази причина фамилията употребило личен превоз.
 Болницата в Бургас открива още 140 кревати за лекуване на COVID-19
Болницата в Бургас открива още 140 кревати за лекуване на COVID-19

Най-добре би било, в случай че може и в Бургас да стартира плазмонабиране от донори

" Като дойдохме тук, отидохме напряко при персоналната лекарка. Той към този момент беше съвсем посинял, със затруднено дишане. Опитаха се да му оказват помощ . Сложиха му незабавно венозно калциев глюконат, сложиха му урбазон. Подадоха ни документи, с цел да създадем фотография. " - споделя майката на пациента Гинка Карапачова.

Направена му е фотография и е открито, че той е с тежка двустранна бронхопневмония. С направените документи отишли в незабавното поделение на бургаската болница.

" В приемната има една здравна сестра, която ни върна. Каза, че не сме за там. Тя даже не му погледна документите. Направи му единствено премерване на наличието на кислорода кръвта и то в колата, тъй като той нямаше по какъв начин да слезе. Каза, че е 94 и сме за ТУБ-а. " - споделя Гинка Карапачова.

От лечебното заведение разясняват, че не са приели Калин за лекуване, защото от години нямат клинична пътека за пациенти с пневмония . Направен му е и бърз тест за ковид , който е бил негативен. Затова пациентът бил пренасочен към Белодробната болница. Там обаче също не го приели за лекуване. От управлението на здравното заведение ще ревизират случая, само че се оплакаха от сериозна липса на кревати за пациенти.

" За страдание, нашите кревати бяха заети за Коронавирус и че затвориха повече от 50% от леглата в Бургас. Единствените, които са, ги направихме COVID-ни и естествено, че ще има проблем с обслужването на другите хора. " - изясни доктор Евелина Трошанова, шеф на Белодробната болница в Бургас.
 Онкоболницата в Бургас обслужва и 35 пациенти с ковид
Онкоболницата в Бургас обслужва и 35 пациенти с ковид

Коронавирус заболели се карат в лечебното заведение и от прилежащи градове

След 4 часа очакване мъжът е бил признат за лекуване в болничното заведение в комплекс " Меден рудник ", където е умрял.

" Но просто е било доста късно . Това време, този през целия ден, който ние загубихме, загуби синът ми. Разбирате ли? Дано да няма други такива случаи. " - сподели Гинка Карапачова.

След гибелта на Калин фамилията му е научило, че третият му тест за COVID-19 е позитивен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР