Млад мъж от София е бил поставен по погрешка под

...
Млад мъж от София е бил поставен по погрешка под
Коментари Харесай

Мъж е поставен по погрешка под карантина за 28 дни

Млад мъж от София е бил подложен по простъпка под карантина и то за цели 28 дни. Това споделя самият Асен Николов пред Би Ти Ви. 

Той е подложен под карантина, без значение, че и двата му PCR теста за COVID-19 са били негативни. В последна сметка той е получил позвъняване от столичната РЗИ, откъдето му се извинили

" На 27 предишния месец взех решение да си направя тест, отидох в лаборатория, направих два теста – на бързия излезе, че съм позитивен, а след 11 часа на PCR теста излезе, че е негативен, споделя Асен Николов.

Той уведомил РЗИ и беседва с лекарка, която му споделя, че ще видят проучванията му и ще се свържат с него. Междувременно, взема решение да си направи втори PCR тест.  " Вечерта късно получавам позвъняване, че ме търсят да ми връчат наставление да остана под карантина 28 дни ", добавя Асен.

Тестовете са направени от лаборатория, която няма лиценз, обяснява доц. Лили Маринова от столичната РЗИ. По думите ѝ с Асен е станало неразбирателство. В същото време тя твърди, че за доказан случай на COVID-19 от бърз тест лицата се поставят под карантина.

" Нямам документ, че не съм под карантина. Ако изляза на открито и ме спрат служителите на реда, могат ли да ме глобяват ", пита се той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР