Млад мъж от Самоводене се превърна в атракция, след като

...
Млад мъж от Самоводене се превърна в атракция, след като
Коментари Харесай

Мъж от Самоводене изрисува образа на Иван Вазов върху колата си

Млад мъж от Самоводене се трансформира в атракция, откакто изрисува облика на националния стихотворец Иван Вазов върху автомобила си. Освен лика на Патриарха на българската литература, на автомобила са и „ Опълченците на Шипка “, „ Възпоминания от Батак “ и одата „ Кочо “ – тези творби на Вазов съгласно Деян Здравков са най-въздействащите.

Идеята за патриотичната декорация му пристигнала инцидентно, откакто предният похлупак на автомобила му имал потребност от ремонт. Деян признава, че не се е колебал нито момент за избора на Вазов. За 29-годишния мъж той е същински кумир, а най-хубавите му стихотворения знае наизуст. За направата на рисунките му оказал помощ неговият другар Михаил Мартинов. Той е създател на колажа, а самото фолио било отпечатано във компания за рекламни материали от Самоводене.

Патриотичният автомобил бързо се трансформира в същинска атракция и при всяка негова поява идват искащи да се снимат паралелно с лика на Вазов. Деян е доста благополучен от реакциите на близките и се надява с колата си да разсъни патриотичните усеща на съгражданите си и да насочи вниманието на младите към творчеството на огромния стихотворец и публицист.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР